ΑΛΜΥΡΟΣ

Υπό διάλυση το ΝΠΔΔ στον Αλμυρό ~ Με κατά πλειοψηφία απόφαση του συμβουλίου

υπό-διάλυση-το-νπδδ-στον-αλμυρό-με-κατ-47383

Αναστέλλεται η λειτουργία των αρδευτικών συστημάτων σε Πλάτανο – Κρόκιο

Εξουσιοδοτημένη από το δημοτικό συμβούλιο να προχωρήσει στην κατάργηση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου είναι η δημοτική αρχή Αλμυρού.

Στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την κατάργηση του ΝΠΔΔ. Εκτός από τους συμβούλους της ομάδας πλειοψηφίας, με την πρόταση της δημοτικής αρχής συντάχθηκαν και οι επικεφαλής των μειοψηφιών Σπύρος Ράππος και Κωνσταντίνος Κρανάς. Την πρόταση καταψήφισαν οι παρατάξεις των Βαγγέλη Χατζηκυριάκου, Νίκου Τσανή και Σάββα Τσόγκα.

Στη συζήτηση του θέματος, που συνεχιζόταν μεταμεσονύχτιες ώρες, η δημοτική αρχή ενημέρωσε ότι ο νέος ταμίας δεν μπορεί να παραλάβει, καθώς το προσωπικό και οι προμηθευτές παραμένουν απλήρωτοι. Ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης επέμεινε ότι θα πρέπει να καταργηθεί το ΝΠΔΔ, καθώς υπάρχει λογιστικό υπόλοιπο που δείχνει έλλειμμα, ενώ δεν υπάρχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Από την πλευρά του ο κ. Ράππος πρόσθεσε ότι το νέο καθεστώς θα είναι καλύτερο και για τους εργαζόμενους.

Η παράταξη του κ. Τσανή υπεραμύνθηκε της θέσης για διατήρηση του ΝΠΔΔ, προτείνοντας να γίνει νέο οργανόγραμμα και εσωτερικός κανονισμός, θέση με την οποία συντάχθηκε και ο κ. Χατζηκυριάκος. Ο πρώην πρόεδρος, Δημήτρης Τσούτσας, πάντως, σημείωσε ότι μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο το ΝΠΔΔ είχε και φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Τελικά το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και «πέρασε». Εξάλλου, το προχθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία και την αναστολή λειτουργιών των αρδευτικών συστημάτων Πλατάνου και Κροκίου.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποδείχτηκε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, καθώς η χρήση των αρδευτικών δικτύων γίνεται χωρίς πληρωμή από μερίδα αγροτών, με αποτέλεσμα η δημοτική αρχή να «είναι μέσα» 100.000 ευρώ.

Ωστόσο, η πρόταση του δημάρχου απορρίφθηκε από το σύνολο των μειοψηφιών, με εξαίρεση την παράταξη του κ. Ράππου. Ο κ. Ράππος πρότεινε να γίνει εκδήλωση ενδιαφέροντος και τα αρδευτικά συστήματα να προσφερθούν σε ιδιώτη δωρεάν, ώστε να μπει μία τάξη στη λειτουργία τους.

Ο κ. Χατζηκυριάκος ζήτησε να δοθεί μία ακόμη ευκαιρία στους αγρότες. Ο κ. Τσανής από την πλευρά του επισήμανε ότι με την αναστολή λειτουργίας των αρδευτικών δικτύων μένουν χωρίς άρδευση 1.500 στρέμματα λόγω κακοδιαχείρισης. Ο κ. Τσόγκας σημείωσε ότι η ίδια η δημοτική αρχή θα πρέπει να ελέγξει την κατάσταση, συνεχίζοντας τη λειτουργία των δικτύων, καθώς οι αγρότες περνούν δύσκολες μέρες. Την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου μετέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πλατάνου Θανάσης Χριστοδούλου. Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία.

Μεταξύ των άλλων, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την ηλεκτροδότηση στο λιμένα Αμαλιάπολης με κατά πλειοψηφία απόφαση. Οι παρατάξεις της μειοψηφίας υπεραμύνθηκαν της συνέχισης διατήρησης της ηλεκτροδότησης, με το σκεπτικό ότι εξυπηρετεί και τους επαγγελματίες αλιείς αλλά και τους τουρίστες το καλοκαίρι. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρευρέθηκε και επιχειρηματίας για να ζητήσει τη συνέχιση της ηλεκτροδότησης. Ωστόσο, ο κ. Εσερίδης επισήμανε ότι επιθυμεί να λήξει την παράνομη κατάσταση και να δώσει μόνιμη λύση, με σωστή αποκατάσταση το συντομότερο δυνατόν.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου