ΑΛΜΥΡΟΣ

Ψήφισμα του Συμβουλίου Αλμυρού για την Πρωτοβάθμια Υγεία

ψήφισμα-του-συμβουλίου-αλμυρού-για-τη-47806

Οι διεκδικήσεις για την κάλυψη των κενών

Πρόσληψη τουλάχιστον ενός παιδιάτρου και ενός γενικού ιατρού στον Πτελεό και 24ωρη κάλυψη από πλήρωμα ασθενοφόρου διεκδικεί ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού.

Σε ψήφισμα που εκδόθηκε στις διεκδικήσεις αναφέρεται επιπλέον η πρόληψη ενός μικροβιολόγου ιατρού και η κάλυψη από εφημερεύοντες γιατρούς και των αναγκών στα αγροτικά ιατρεία.

Στο λίστα των αναγκών περιλαμβάνεται ακόμη η αντικατάσταση οδοντιατρικού μηχανήματος, καθώς το υπάρχον είναι σε αχρηστία και η αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν στη λειτουργία ιατρικών μηχανημάτων.

Το δημοτικό συμβούλιο, όπως τονίζεται, συμφώνησε ότι είναι αναγκαίο να διεκδικήσουμε την αύξηση των δαπανών για τις δημόσιες παροχές υγείας, διερμηνεύοντας τα συναισθήματα του συνόλου των κατοίκων της του Αλμυρού.

Το δημοτικό συμβούλιο αποδίδει την υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας δημόσιας φροντίδας Υγείας στις εφαρμοζόμενες πολιτικές υποχρηματοδότησης των δημοσίων παροχών υγείας προς τους πολίτες και συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους.

Σημειώνει ότι οι σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, καθώς και των αγροτικών ιατρείων της περιοχής είναι γεγονός, το οποίο δεν αντιμετωπίζεται για πολύ μεγάλο διάστημα από τους υπεύθυνους.

«Οι πολίτες, είναι αναγκασμένοι να απευθύνονται ακόμη και για ασήμαντα περιστατικά στο Νοσοκομείο του Βόλου ή σε ιδιωτικά ιατρεία αναλαμβάνοντας φυσικά και το αντίστοιχο κόστος.

Επίσης η περιοχή μας δεν καλύπτεται όλο το 24ωρο από πλήρωμα ασθενοφόρου (λόγω μετακίνησης προσωπικού σε Γενικά Νοσοκομεία και νησιά), τη στιγμή που υπάρχουν περιοχές του Δήμου που απέχουν περισσότερο από 120 χμ. από το Νοσοκομείο Βόλου με αποτέλεσμα η ανταπόκριση σε σοβαρά περιστατικά υγείας να είναι ιδιαίτερα αργοπορημένη, φαινόμενο το οποίο συνέβη δυστυχώς σε 2 σοβαρά ατυχήματα το τελευταίο διάστημα» καταλήγει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου