ΑΛΜΥΡΟΣ

Επισκευές στις παιδικές χαρές

επισκευές-στις-παιδικές-χαρές-51049

Αποξηλώσεις ακατάλληλων παιχνιδιών – Συντηρήσεις οδοποιίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η καταγραφή των ζημιών σε παιδικές χαρές στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού. Από σύνολο 41 παιδικών χαρών η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου έχει καταγράψει τα προβλήματα που υπάρχουν στις 36 και ακολουθεί ο έλεγχος στις υπόλοιπες πέντε.

Από τις Τεχνικές Υπηρεσίες έχουν γίνει ήδη παρεμβάσεις με συνεργεία να ξηλώνουν παιχνίδια, όπου κρίνεται σκόπιμο, για λόγους πρόληψης ατυχημάτων. Γεγονός είναι ότι μέριμνα της δημοτικής αρχής Αλμυρού είναι να υπάρχουν σε όλα τα χωριά του καλλικρατικού δήμου χώροι αναψυχής κατάλληλοι για την ψυχαγωγία των παιδιών.

Για τους σκοπούς αυτούς, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Αριστείδης Καραγιώργος ενημέρωσε ότι από τη Διεύθυνση θα διατεθεί κονδύλι ύψους 80.000 ευρώ για την επισκευή και συντήρηση των παιδικών χαρών αλλά και λήψη αυξημένων μέτρων, όπου απαιτείται ώστε να καταστούν επισκέψιμες.

Οπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος: «Ο γονιός ζητάει το ελάχιστο, για να βγάλει ο ίδιος τα παιδιά του έξω ή οι παππούδες τους. Ολα τα προβλήματα θα καταγραφούν και όπου υπάρχει ανάγκη θα γίνουν επιδιορθώσεις. Στις περιπτώσεις που απαιτηθεί, θα φτιαχτούν από την αρχή παιδικές χαρές. Στο μεταξύ, τα όργανα – παιχνίδια που κρίνονται ακατάλληλα αποξηλώνονται.

Παράλληλα η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών θα διαθέσει ποσό, ύψους 60.000 ευρώ, για εργασίες συντήρησης σε σχολεία. Το 50% του προϋπολογισμού των Τεχνικών Υπηρεσιών, ο οποίος ανέρχεται στις 300.000 ευρώ, προορίζεται για παρεμβάσεις για τη βελτίωση των περιβάλλοντος ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης των παιδιών» συμπλήρωσε.

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες συνεχίζουν παράλληλα τις παρεμβάσεις για την αποκατάσταση βατότητας στην εσωτερική οδοποιία αλλά και στην αγροτική.

Πρόβλεψη για αμαξοστάσιο του δήμου

Στον προγραμματισμό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών ξεχωριστή θέση καταλαμβάνει η δημιουργία αμαξοστασίου, ένα έργο που δεσμεύτηκε να υλοποιήσει προεκλογικά η νέα δημοτική αρχή και μπαίνει σε στάδιο υλοποίησης.

Ολα τα εγκαταλειμμένα ανά το δήμο οχήματα θα συγκεντρωθούν σε ένα χώρο κατάλληλο για τη συλλογή, για τον οποίο επιδίωξη είναι να είναι κοντά στις Τεχνικές Υπηρεσίες. Για τη δημιουργία του χώρου θα απαιτηθεί η σύνταξη μελέτης. Συνολικά το προβλεπόμενο ποσό που θα διατεθεί για την υλοποίηση του έργου είναι 40.000 ευρώ.

Σχετικά άρθρα:

Κλείνουν οι παιδικές χαρές από 1η Οκτωβρίου

«Σφραγίζονται» παιδικές χαρές στο Πήλιο, έπειτα από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν

Κλείνουν οι παιδικές χαρές ~ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΟΥ

Παιδική χαρά γεμάτη παγίδες ~ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου