ΑΛΜΥΡΟΣ

Παρέμβαση 3 εκατ. ευρώ για την πράσινη κοινότητα Ανάβρας

παρέμβαση-3-εκατ-ευρώ-για-την-πράσινη-κ-51099

Το συμβούλιο αποφασίζει για τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για κατανάλωση ρεύματος

Τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για κατανάλωση ρεύματος στην Ανάβρα προωθεί η δημοτική αρχή Αλμυρού.

Στη συνεδρίασή του τη Δευτέρα, το δημοτικό συμβούλιο καλείται να εγκρίνει το έργο «Πρότυπη Πράσινη Κτηνοτροφική «Κοινότητα» Ανάβρας στο πρόγραμμα του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Η παρέμβαση είναι προϋπολογισμού 500.000 ευρώ με δυνατότητα απορρόφησης χρημάτων έως και 3 εκατομμυρίων ευρώ ανάλογα με την πρόοδο της παρέμβασης.

Η δημοτική αρχή έχει ήδη στα χέρια της ώριμες μελέτες για την υλοποίηση του έργου, το οποίο είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα για τους πολίτες αλλά και τη δημοτική αρχή. Με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας οι κάτοικοι της κοινότητας θα έχουν μειωμένα τιμολόγια στην κατανάλωση ρεύματος.

Επιπλέον, οφέλη θα υπάρξουν και για τη δημοτική αρχή. Η παρέμβαση προβλέπει την ηλεκτροδότηση όλων των δημοσίων κτηρίων με χρήση ΑΠΕ, ενώ στη θέση Φουντράκια θα δημιουργηθεί βιοκλιματική πλατεία.

Διαχειριστικής στην υλοποίηση του προγράμματος θα είναι το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Στόχος της παρέμβασης είναι η αύξηση της συμμετοχής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην παραγωγή και κατανάλωση Ενέργειας και η μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου.

Η πρόταση περιλαμβάνει ολοκληρωμένες παρεμβάσεις σε «τοπικές κοινότητες» για παραγωγή και χρήση ηλεκτρικής ενέργειας και συστήματα αποθήκευσης και διαχείρισης ενέργειας.

Η δημοτική αρχή έχει αρωγό και συμπαραστάτη στην υλοποίηση του έργου την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε τη σύναψη συμφώνου συνεργασίας για την υλοποίηση του έργου, προϋπόθεση που προβλέπεται στα δικαιολογητικά της πρότασης. Ανάλογη απόφαση θα κληθεί να λάβει και το δημοτικό συμβούλιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου