ΑΛΜΥΡΟΣ

Δημιουργικές δραστηριότητες στον Αλμυρό

δημιουργικές-δραστηριότητες-στον-αλ-59350

Αγιασμός επαναλειτουργίας του Κέντρου Νεότητος

Ποικίλες δραστηριότητες αναπτύσσονται στο Κέντρο Νεότητος Επαρχίας Αλμυρού, όπου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, ο αγιασμός έναρξης των δραστηριοτήτων του Κέντρου Νεότητος Επαρχίας Αλμυρού από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.

Στον αγιασμό παρέστησαν οι ιερείς της επαρχίας Αλμυρού, ο δήμαρχος Αλμυρού Δημ. Εσερίδης και πολίτες.

Στην προσφώνησή του ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αλμυρού Πρωτ. Γεώργιος Μπέκας καλωσόρισε για ακόμη μία φορά τον Σεβ. κ. Ιγνάτιο στον φιλόξενο χώρου του Κέντρου Νεότητος και έκανε μία σύντομη αναφορά στις δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί για το ιεραποστολικό έτος 2014 – 2015.

Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν πνευματικές ομιλίες, όπου διακεκριμένοι ομιλητές αναπτύσσουν ανά δεκαπενθήμερο ενδιαφέροντα θέματα, τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, όπου έμπειροι και καταξιωμένοι καθηγητές διδάσκουν την ιερά τέχνη της βυζαντινής μουσικής, τις Συναντήσεις Νέων Ζευγαριών, όπου σε τακτά χρονικά διαστήματα ψυχολόγοι, παιδαγωγοί και ανάλογοι επιστήμονες μέσα από τον εποικοδομητικό διάλογο στηρίζουν τον ιερό θεσμό της οικογένειας, την Κινηματογραφική Λέσχη, όπου ταινίες παιδαγωγούν και ψυχαγωγούν τα παιδιά και τους νέους μας και μέσα από ποικίλες άλλες ποιμαντικές δραστηριότητες.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος εξήρε τις φιλότιμες προσπάθειες των συντελεστών και συνεργατών του Κέντρου Νεότητος, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αλμυρού π. Γεώργιο Μπέκα, τον Αρχιμ. Γεώργιο Γιαννιό και τον Αιδεσιμ. π. Ευστάθιο Βαρβαρέλη, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της ύπαρξης και της λειτουργίας του Κέντρου Νεότητος σ’ ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο.

Η εκδήλωση έκλεισε με την αποφώνηση του δημάρχου Αλμυρού Δημ. Εσερίδη, ο οποίος επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά τη στήριξη του δήμου Αλμυρού στο έργο της τοπικής Εκκλησίας, αλλά και την πρόθεσή του η συνεργασία να ενταθεί προς όφελος και προκοπή του τόπου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου