ΑΛΜΥΡΟΣ

Στο «Σύμφωνο των Δημάρχων» συμμετέχει ο Δήμος Αλμυρού

στο-σύμφωνο-των-δημάρχων-συμμετέχε-63837

Στο «Σύμφωνο των Δημάρχων» για την κλιματική αλλαγή (mayorsadapt) συμμετέχει ο Δήμος Αλμυρού. Σύμφωνα με αυτό, η δημοτική αρχή Αλμυρού δεσμεύεται να μειώσει τις εκπομπές CO2 με Σχέδιο Δράσης, το οποίο είναι υπό σύνταξη και αναμένεται να κατατεθεί μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου 2015.

Το Σύμφωνο των Δημάρχων είναι η κυριότερη ευρωπαϊκή κίνηση στην οποία συμμετέχουν τοπικές και περιφερειακές αρχές, οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση και τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές τους.

Με τη δέσμευσή τους, οι υπογράφοντες το Σύμφωνο σκοπεύουν να «επιτύχουν και να υπερβούν το στόχο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για μείωση των εκπομπών CO2 κατά 20% έως το 2020.

Η πόλη μας ακολουθεί Ευρωπαϊκά πρότυπα ώστε σε λίγα χρόνια να είναι σε θέση να προσφέρει στους πολίτες της, την άνεση και την ποιότητα ζωής, που αξίζει σε κάθε προηγμένη πόλη».

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση: «Οι πολίτες ενημερώνονται και αλλάζουν τρόπο ζωής. Συμμετέχουμε όλοι ενεργά στη μείωση των εκπομπών CO2 για ένα βιώσιμο μέλλον, που θα φιλοξενήσει τις επόμενες γενιές όπως τους αξίζει».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου