ΑΛΜΥΡΟΣ

Αγώνας δρόμου για την καθαριότητα

αγώνας-δρόμου-για-την-καθαριότητα-63850

Με ελλιπές προσωπικό σε εργάτες και οδηγούς

Γενναιόδωρη προσπάθεια καταβάλλει η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού για να συντηρεί την πόλη καθαρή. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν ακόμη και Σάββατα και Κυριακές και δεν παίρνουν τις άδειές τους, καθώς υπάρχει μείζον πρόβλημα με το προσωπικό. Χρειάζεται, όμως, και η κατανόηση των δημοτών.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Κωνσταντίνος Βαλαμούτης υπογραμμίζει ότι: «Αρχές Δεκεμβρίου η Υπηρεσία θα ενισχυθεί με 22 εργαζόμενους με οχτάμηνες συμβάσεις. Καθυστερούμε το διαγωνισμό προκειμένου να μη μείνουμε ακάλυπτοι από εργατικά χέρια το καλοκαίρι, ωστόσο απαιτείται υπομονή και κατανόηση».

Ειδικά για το θέμα των κομμένων κλαδιών, ο κ. Βαλαμούτης απευθύνει έκκληση στους δημότες να τα βγάζουν στο πεζοδρόμιο για αποκομιδή το Σαββατοκύριακο, καθώς τότε βγαίνει στην πόλη το ειδικό συνεργείο για απομάκρυνση βαριών απορριμμάτων.

Αυτή τη στιγμή όλοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας δίνουν μεγάλο αγώνα για τον ευπρεπισμό της πόλης. Ο αντιδήμαρχος σημειώνει ότι στις 10 Σεπτεμβρίου αποχώρησαν οι δεκαπέντε εργαζόμενοι, που απασχολούνταν με δίμηνες συμβάσεις και η Υπηρεσία απογυμνώθηκε από το προσωπικό.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας διαθέτει μόλις δέκα εργάτες καθαριότητας, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την αποκομιδή των απορριμμάτων, τον ευπρεπισμό των πάρκων, όλες τις δουλειές.

Ο κ. Βαλαμούτης τονίζει ότι: «Τα καταφέρνουμε δουλεύοντας και Σάββατα και Κυριακές. Επιπλέον, γκρέιντερ προσπαθεί να συντηρεί ανοιχτούς τους δρόμους σε Πτελεό, Αχίλλειο, Αγίους Θεοδώρους και Δρυμώνα για να μαζέψει ο κόσμος τις ελιές.

Τα συνεργεία του δήμου εργάζονται στην αποκομιδή καθημερινά, καλύπτοντας ολόκληρο τον Αλμυρό και την Ευξεινούπολη. Στο Αχίλλειο, τον Πτελεό και την Αμαλιάπολη η αποκομιδή γίνεται επίσης καθημερινά. Ομως σε Κοκκωτούς, Κωφούς και Ανάβρα η απομάκρυνση των σκουπιδιών γίνεται δύο φορές την εβδομάδα από τον Ανθότοπο και τη Φυλάκη.

Τα συνεργεία πιάνουν δουλειά στις 6 το πρωί μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι. Αν χρειαστεί -κυρίως τις Δευτέρες- τα απορριμματοφόρα κάθονται υπερωρία το μεσημέρι.

Ο στόλος είναι επαρκής, όμως όπως συμβαίνει με τους εργάτες καθαριότητας το ίδιο ισχύει και για τους οδηγούς απορριμματοφόρων, που επίσης είναι λίγοι. Συνολικά βγαίνουν για αποκομιδή πέντε οδηγοί καθώς ένας παίρνει ρεπό.

Οι εργαζόμενοι δεν πήραν παρά μόνο πέντε μέρες από την καλοκαιρινή τους άδεια. Κάνουν υπομονή να ξεκινήσουν τα 8μηνα.

Εχει μπει μία τάξη. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι στο βαθμό που θα έπρεπε, λόγω έλλειψης προσωπικού» καταλήγει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου