ΑΛΜΥΡΟΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη νέα ΚΑΠ

με-επιτυχία-πραγματοποιήθηκε-η-εκδήλ-63886

Απαντήθηκαν όλοι οι προβληματισμοί των αγροτών

Παρουσία πλήθους αγροτών, γεωτεχνικών και εκπροσώπων φορέων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού, η ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2015 – 2020».

Ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Μελάς Δημήτριος, που ήταν από τους βασικούς ομιλητές, ανέπτυξε το θέμα «Πλαίσιο Εθνικών Επιλογών για τη νέα Κ.Α.Π. 2015-2020». Ο Γ. Γ. παρουσίασε τις διαφοροποιήσεις που προβλέπει η νέα ΚΑΠ, ενώ ενημέρωσε ότι τα προβλεπόμενα κονδύλια ανέρχονται στα δύο δισ. ετησίως (2015-2020), τα οποία αφορούν στη μεταφορά στο δεύτερο πυλώνα, στους φυσικούς περιορισμούς, στους νέους γεωργούς, τη συνδεδεμένη ενίσχυση, στο πρασίνισμα και στη βασική ενίσχυση.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος Τμήματος Αγροτικής Πολιτική του Τμήματος Αγροτικής Πολιτική του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Κουτσομήτρος, ανέλυσε την εφαρμογή της νέας Κ.Α.Π. 2015-2020, συνιστώντας στους αγρότες να ακολουθήσουν τις κατευθύνσεις της αγοράς, καθώς θα εφαρμοστούν νέες πολιτικές από το 2020.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Αργύρης Μποτός αναφέρθηκε στη δυνατότητα που θα δίδεται πλέον να γίνεται ασφάλιση μέσα από το δεύτερο πυλώνα, κάτι το οποίο είχε προτείνει ο ίδιος τον Αύγουστο του 2009, αλλά δεν προχώρησε με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμα κονδύλια για τη χώρα, ελέω της κυβερνητικής αλλαγής τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Να σημειωθεί ότι από τους ομιλητές απαντήθηκαν όλοι οι προβληματισμοί και ερωτήσεις των αγροτών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Μ.&Σ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Σπύρος Μάμαλης, ενώ το συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων και Πολεοδομίας και εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, Αριστείδης Καραγεώργος.

Υπενθυμίζει ότι η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Αλμυρού σε συνεργασία με τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου