ΑΛΜΥΡΟΣ

Χαοτική η κατάσταση με τις παροχές νερού

χαοτική-η-κατάσταση-με-τις-παροχές-νερ-63894

Σε Πτελεό, Σούρπη αυθαίρετες συνδέσεις – ανύπαρκτα ρολόγια

Αυθαίρετες συνδέσεις παροχών νερού, ανύπαρκτα ρολόγια, μπάχαλο… Η καταγραφή των παροχών νερού στους πρώην δήμους Πτελεού και Σούρπης καταλήγει σε διασταυρώσεις στοιχείων κατόχων και ταυτοποιήσεις.

Η νέα Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αλμυρού έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου για την καταγραφή όλων των παροχών, ώστε την 1η Δεκεμβρίου οι πρώην ΟΤΑ και η πρώην Κοινότητα Ανάβρας, που αυτή στη στιγμή ανήκουν στο Δήμο Αλμυρού, να είναι ενσωματωμένοι με τη μεταφορά τους στη ΔΕΥΑΛ στο σύστημα μηχανογράφησης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Ηλίας Δαλακούρας, τονίζει ότι δυστυχώς, η καταγραφή διαπιστώνει σε αρκετές περιπτώσεις αυθαίρετες συνδέσεις, ανύπαρκτα ρολόγια, ένα μπάχαλο.

Ωστόσο η μηχανογράφηση έπρεπε να έχει γίνει από χρόνια. Ο κ. Δαλακούρας υπογραμμίζει ότι: «Η καταγραφή θα συνεχιστεί. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, εκτιμάται ότι θα τοποθετηθούν τουλάχιστον 2.000 ρολόγια, καθώς άλλα είναι καταστραμμένα και άλλα ανύπαρκτα, σε σύνολο 5.000 παροχών στους δύο πρώην ΟΤΑ και την πρώην Κοινότητα Ανάβρας. Επιπλέον, θα τοποθετηθούν χλωριωτές.

Στόχος της ΔΕΥΑΛ είναι να εκμηδενιστεί η αλόγιστη κατανάλωση του νερού, που παρατηρείται σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και για λόγους άρδευσης. Το πρόβλημα επάρκειας νερού, το οποίο εμφανίζεται κατά διαστήματα τους καλοκαιρινούς μήνες, πρέπει να αντιμετωπιστεί, όπως και τα φαινόμενα δυσοσμίας με κανονική χλωρίωση» προσθέτει.

Συντηρήσεις – επισκευές

Η Δημοτική Επιχείρηση θα ενισχυθεί με προσωπικό αρχές Νοεμβρίου οπότε θα προσληφθούν δύο τεχνίτες με οχτάμηνες συμβάσεις.

Παρά το λίγο προσωπικό -καθώς η ΔΕΥΑΛ έχει μόνο τρεις τεχνίτες σε σύνολο προσωπικού δεκατριών ατόμων- αυτή τη στιγμή οι συντηρήσεις – επισκευές είναι συνεχείς. Οι βλάβες είναι καθημερινό φαινόμενο. Το ίδιο συμβαίνει και μέσα στον Αλμυρό όπου μάλιστα το δίκτυο αποχέτευσης δεν έχει ολοκληρωθεί σε αρκετούς δρόμους – παρόδους.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ σημειώνει ότι: «Μόνοι μας, με το προσωπικό της ΔΕΥΑΛ, θα βάλουμε σειρά. Αύριο, Δευτέρα, η προσπάθεια θα συνεχιστεί στην Ανάβρα όπου διαπιστώνονται πολλές βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης, ενώ οι αγωγοί είναι φραγμένοι με λάσπες και φύλλα θα καθαριστούν.

Σε όλα τα χωριά υπάρχει πρόβλημα. Σε καθημερινή βάση σπάζουν αγωγοί λόγω παλαιότητας. Το ίδιο και στον Αλμυρό, όπου μάλιστα όταν υπάρξει βλάβη σε κάποιο σωλήνα, δημιουργούνται εκτεταμένα προβλήματα στην ύδρευση, επειδή δεν υπάρχουν μεμονωμένες βάνες» προσθέτει.

Να σημειωθεί ότι ο Αλμυρός υδρεύεται από γεωτρήσεις που καταλήγουν σε δεξαμενή, η οποία εφοδιάζει με νερό την Ευξεινούπολη και το Κρόκιο. Ο Πλάτανος διαθέτει ανεξάρτητο δίκτυο ύδρευσης. Η Ανάβρα υδρεύεται από πηγές, ενώ Σούρπη – Πτελεός από γεωτρήσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου