ΑΛΜΥΡΟΣ

Μήνυμα ισότητας μέσα από τον Αθλητισμό εστειλαν οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης

μήνυμα-ισότητας-μέσα-από-τον-αθλητισμ-70887

Στην Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, συμμετείχαν μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης.

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού τη φετινή σχολική χρονιά είχε θεματικό άξονα «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».
Η ημέρα αυτή τιμήθηκε στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης με τη συνεργασία των μαθητών και των μαθητριών και των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Οι δράσεις ξεκίνησαν με την ανάγνωση του μηνύματος του Υφυπουργού Παιδείας για τη σημασία της συγκεκριμένης ημέρας, από τη Διευθύντρια του σχολείου. Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν την καταπληκτική ταινία «Η σύγκρουση Τιτάνων» που αναφέρονταν στη διαφορετικότητα και στο ρατσισμό, στον αθλητισμό. Ακολούθησαν χοροί στους οποίους έλαβαν μέρος μαθητές και εκπαιδευτικοί. Διεξήχθησαν ενδοσχολικοί αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, σκυταλοδρομίες.

Μια ομάδα μαθητών ασχολήθηκε με τη δημιουργία κολλάζ και άλλες ζωγράφισαν πίνακες με θέμα τη φιλία και τη διαφορετικότητα και κάποιοι άλλοι τραγούδησαν ένα τραγούδι για τη φιλία και την ισότητα ανάμεσα στους ανθρώπους.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στη διοργάνωση είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει, γεγονός που αποτελεί και το βασικό στόχο της καθιέρωσης της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου