ΑΛΜΥΡΟΣ

Δυναμίτης μεταξύ 5ης ΥΠΕ – δήμου Αλμυρού η μετακίνηση γιατρού στην Αλόνησσο

δυναμίτης-μεταξύ-5ης-υπε-δήμου-αλμυρο-71631

Υπάρχει ανάγκη για εκ περιτροπής μετακινήσεις, απαντά η Υγειονομική Περιφέρεια

Στον αέρα τίναξε τη συνεργασία που είχε ξεκινήσει η δημοτική αρχή Αλμυρού με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στον καλλικρατικό δήμο η χθεσινή αιφνίδια απόφαση μετακίνησης της αναπληρώτριας διευθύντριας – ελέγκτριας ΕΟΠΥΥ στο Κέντρο Υγείας Αλοννήσου, η οποία έσκασε σα βόμβα.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Ενώ η δημοτική αρχή Αλμυρού είχε ζητήσει σύσκεψη με τους φορείς και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης είχε εκδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας για την ανεπαρκή στελέχωση του Κέντρου Υγείας, ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, ενημερώθηκε χθες από την Αθήνα, όπου βρισκόταν για επισκέψεις για θέματα της πόλης, τη μετακίνηση της γιατρού και η αντίδρασή του υπήρξε άμεση.

Ο κ. Εσερίδης επισκέφθηκε τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη και κατήγγειλε ως απαράδεκτη την απόφαση μετακίνησης του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Λάζαρου Μακρή, ζητώντας την απομάκρυνσή του από την Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

«Η απόφαση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Λάζαρου Μακρή είναι απαράδεκτη. Χωρίς να μας ενημερώσει ή να έχουμε τη συνάντηση που ζητήσαμε ανακοίνωσε αιφνίδια τη μετακίνηση της γιατρού» είπε ο κ. Εσερίδης.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Θα ήταν προτιμότερο αντί να κοιτάνε να καλύψουν τις ανάγκες του περιφερειακού ιατρείου Αλοννήσου να ενδιαφερθούν για το Κέντρο Υγείας Αλμυρού που καλύπτει σε έκταση μία περιοχή 130.000 χιλιομέτρων. Πέρυσι το καλοκαίρι οι οδηγοί του Κέντρου Υγείας είχαν αποσπαστεί στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου με αποτέλεσμα να μείνουν λειψές οι βάρδιες του ασθενοφόρου Αλμυρού. Το Κέντρο Υγείας ζήτησε από την 5η ΥΠΕ να ληφθούν μέτρα και να αποκατασταθεί η απόφαση μετακίνησης. Ας μετακινήσουν γιατρούς από το Νοσοκομείο Λάρισας και τα Κέντρα Υγείας της Λάρισας που ο ίδιος ο κ. Μακρής έχει δηλώσει ότι είναι επαρκώς στελεχωμένα» κατέληξε ο δήμαρχος.

Τι λέει η ΥΠΕ

« Η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει πραγματοποιήσει μετακινήσεις στην Αλόννησο και από το Νοσοκομείο Βόλου και τα Κέντρα Υγείας Ζαγοράς και Βελεστίνου. Η κάλυψη είναι συνεχής».

Αυτό δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ Γρηγόρης Δασταυρίδης που ρωτήθηκε. Όπως εξήγησε ο ίδιος με αφορμή σχετικό έγγραφο του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, δυστυχώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους γιατρούς για να λυθεί το θέμα του προσωπικού του περιφερειακού κέντρου και αναζητούμε κίνητρα.

Ο κ. Δασταυρίδης σημείωσε: «Στο πλαίσιο των προσλήψεων 900 επικουρικών γιατρών προσδοκούμε ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει λυθεί το θέμα, αφού η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 14 Οκτωβρίου. Από κει και πέρα αναζητούμε κίνητρα για την κάλυψη του κενού με αγροτικούς γιατρούς, ενώ με τις προσλήψεις μόνιμων γιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου ελπίζουμε ότι οι μετακινήσεις θα γίνονται με άνεση. Υπάρχει κενό στην Αλόννησο, που πρέπει να καλυφθεί με εκ περιτροπής μετακινήσεις» κατέληξε ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου