ΑΛΜΥΡΟΣ

Ιση κατανομή της ενίσχυσης στους κτηνοτρόφους Αλμυρού

ιση-κατανομή-της-ενίσχυσης-στους-κτην-72254

Διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις επιδοτήσεις για τους βοσκότοπους έδωσε χθες ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, ο οποίος είχε χθες στην Αθήνα σειρά συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ και τον αντιπρόεδρο αλλά και στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Εσερίδης είπε ότι: «Την ερχόμενη εβδομάδα θα εκδοθούν τελικά οι νέοι χάρτες με τους επιλέξιμους βοσκότοπους. «Θα υπάρξει ίση κατανομή μεταξύ των κτηνοτρόφων. Πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στα μέσα Οκτωβρίου».

Για την οικονομική ενίσχυση του Νοεμβρίου ο δήμαρχος δήλωσε ότι επίσης δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται ότι οι μη επιλέξιμες εκτάσεις βοσκότοπων σύμφωνα με τις νέες αεροφωτογραφίες του ΟΠΕΚΕΠΕ ανέρχονται για το 2014 στα 55.000 στρέμματα από 44.000 στρέμματα που ήταν το 2013.

Σύμφωνα με τις αεροφωτογραφίες και την ενημέρωση που είχαν Συνεταιρισμοί, η πληρωμή 2.500 κτηνοτρόφων στις 20 Οκτωβρίου και τα Χριστούγεννα, καθώς θα γίνονταν σε δύο δόσεις, θα ήταν «στον αέρα».

Οι αεροφωτογραφίες του ΟΠΕΚΕ έδειξαν πυκνοφυτεμένες εκτάσεις σε 55.000 στρέμματα βοσκοτόπων πριν περίπου δέκα μέρες. Από το onlineσύστημα οι πιστοποιημένοι Συνεταιρισμοί ενημερώθηκαν για την αρνητική εξέλιξη.

Ο δήμαρχος Αλμυρού έκλεισε αμέσως ραντεβού με τους υπευθύνους του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα και χθες τους επισκέφτηκε για τη λύση του θέματος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου