ΑΛΜΥΡΟΣ

Στην τύχη της η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στον Αλμυρό

στην-τύχη-της-η-πρωτοβάθμια-φροντίδα-υ-74876

Αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ενωτική Δημοτική Κίνηση

«Αφημένη στην τύχη της η Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας στην περιοχή του Δήμου Αλμυρού».

Η Ενωτική Δημοτική Κίνηση, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Νίκος Τσανής σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι στην προκήρυξη με τις δεκαεννέα θέσεις επικουρικών ιατρών για τα ΠΕΔΥ και τα Κέντρα Υγείας του Νομού δεν αναφέρεται πουθενά ο Δήμος Αλμυρού.

Αναλυτικά σημειώνει: «Οι υπεύθυνοι φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας γνωρίζουν ότι:Η Πρωτοβάθμια δημόσια φροντίδα Υγείας στην περιοχή του Δήμου Αλμυρού έχει υποβαθμιστεί σοβαρά τα τελευταία χρόνια. Αυτό είναι αποτέλεσμα των εφαρμοζόμενων πολιτικών υποβάθμισης – υποχρηματοδότησης των δημόσιων παροχών υγείας προς τους πολίτες και συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους.

Οι σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αλμυρού καθώς και των αγροτικών ιατρείων της περιοχής είναι γεγονός το οποίο δεν αντιμετωπίζεται για πολύ μεγάλο διάστημα από τους υπεύθυνους. (Στο Κ.Υ. Αλμυρού δεν υπάρχει πλέον παιδίατρος, στην περιοχή του Πτελεού δεν υπάρχει πλέον ιατρός, τα αγροτικά ιατρεία υπολειτουργούν κ.α.). Οι πολίτες, είναι αναγκασμένοι να απευθύνονται ακόμη και για ασήμαντα περιστατικά στο Νοσοκομείο του Βόλου ή σε ιδιωτικά ιατρεία αναλαμβάνοντας φυσικά και το αντίστοιχο κόστος.

Επίσης η περιοχή μας δεν καλύπτεται όλο το 24ωρο από πλήρωμα ασθενοφόρου, την στιγμή που υπάρχουν περιοχές του Δήμου που απέχουν περισσότερο από 120 χμ. από το Νοσοκομείο Βόλου με αποτέλεσμα η ανταπόκριση σε σοβαρά περιστατικά υγείας να είναι ιδιαίτερα αργοπορημένη, φαινόμενο το οποίο συνέβηκε δυστυχώς σε 2 σοβαρά ατυχήματα το τελευταίο διάστημα.

Για πόσο καιρό ακόμη οι υπεύθυνοι θα αγνοούν την περιοχή του Δήμου Αλμυρού; Μήπως ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι; Ηρθε νομίζουμε η ώρα ο Δήμος Αλμυρού και οι φορείς της περιοχής μας να διεκδικήσουμε την πλήρη κάλυψη της πρωτοβάθμιας δημόσιας φροντίδας υγείας για την περιοχή μας» καταλήγει η Ενωτική Δημοτική Κίνηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου