ΑΛΜΥΡΟΣ

Τα έργα του τεχνικού προγράμματος για το 2015 στον καλλικρατικό δήμο Αλμυρού

τα-έργα-του-τεχνικού-προγράμματος-για-75137

Ο προγραμματισμός των παρεμβάσεων στοχεύει στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη

Προϋπολογισμού 444.836 ευρώ είναι το τεχνικό πρόγραμμα για το έτος 2015 του καλλικρατικού δήμου Αλμυρού. Με έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, η δημοτική αρχή Δημήτρη Εσερίδη πρόταξε για έγκριση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού παρεμβάσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Το τεχνικό πρόγραμμα έχει ήδη συζητηθεί στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου, ενώ στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού θα τεθεί προς συζήτηση και έγκριση με τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Οπως φαίνεται παρακάτω και από τη λίστα των έργων οι παρεμβάσεις αφορούν κατά κύριο λόγο στην οδοποιία, έργα – μελέτες για σχολεία, ενώ μέριμνα έχει ληφθεί για τη συντήρηση και επισκευή όλων των παιδικών χαρών και μεταξύ άλλων για την αναμόρφωση των παραλιών ώστε να είναι επισκέψιμες το καλοκαίρι του 2015.

Οι πηγές χρηματοδότησης για την εκτέλεση έργων από το Δήμο είναι μόνο η ΣΑΤΑ που επιμερίζεται σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Ενότητες κατά τρόπο ώστε οι παρεμβάσεις να απλώνονται σε ολόκληρο τον καλλικρατικό δήμο και να μην παρουσιάζονται εικόνες εγκατάλειψης περιοχών.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει στη Δημοτική Ενότητα τα έργα: «Διανοίξεις οδών», «Αντικατάσταση τμημάτων αγωγού στον οικισμό Νεοχωρακίου», «Επισκευή εσωτερικής οδοποιίας» και «Βελτίωση βατότητας αγροτικών δρόμων».

Στην πολεοδομική ενότητα εντάσσονται τα εξής έργα: «Εκπόνηση μελετών για την κατασκευή χώρων υγιεινής για την εμποροπανήγυρη», «Επισκευή – συντήρηση σχολικών κτιρίων Δ.Ε. Αλμυρού, Σούρπης, Πτελεού», «Κατασκευή αποθήκης υλικών Δήμου Αλμυρού», «Εκπόνηση Μελετών για την Κατασκευή στεγασμένου χώρου λαϊκής αγοράς».

Για το περιβάλλον αντίστοιχα τα έργα που προτάχθηκαν για να υλοποιηθούν από το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι: «Επισκευή – συντήρηση χώρων παιδικών χαρών» και «Διαμόρφωση- συντήρηση εγκαταστάσεων παραλιών».

Στη Δημοτική Ενότητα Σούρπης τα έργα που θα εκτελεστούν είναι: «Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στη Βρύναινα», «Αποτυπώσεις Δημοτικών ακινήτων ΔΕ Σούρπης», «Επισκευή και συντήρηση χώρων παιδικών χαρών» και «Εκπόνηση Μελέτης για το Νηπιαγωγείο Σούρπης».

Στη Δημοτική Ενότητα Πτελεού εντάχθηκαν τα έργα «Διαμόρφωση διαβάσεων στη Δημοτική Ενότητα», «Επανακαθορισμός γραμμής αιγιαλού και παραλίας Αχιλλείου και Αγ. Δημητρίου», «Επισκευή και συντήρηση χώρων παιδικών χαρών ΔΕ Πτελεού» και «Αποτυπώσεις κοινοχρήστων χώρων».

Στην Ενότητα Ανάβρας τα έργα που εντάχθηκαν είναι: «Αποκατάσταση βατότητας αγροτικών δρόμων», «Επισκευή εσωτερικής οδοποιίας ΤΕ Ανάβρας», «Στεγανοποίηση οροφής Δημοτικού Σχολείου Ανάβρας» και «επισκευή και συντήρηση παιδικών χαρών».

Στις προμήθειες τέλος για ολόκληρο τον καλλικρατικό δήμο περιλαμβάνονται τα έργα: «Προμήθεια κάδων απορριμμάτων» και «Προμήθεια υλικών θέρμανσης».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου