ΑΛΜΥΡΟΣ

Μείζον πρόβλημα οι ασφαλιστικές εισφορές για τους εμπόρους

μείζον-πρόβλημα-οι-ασφαλιστικές-εισφ-75169

Ηδη τα πρώτα προειδοποιητικά σημειώματα έχουν φτάσει στους επαγγελματίες

Θηλιά που σφίγγει γύρω από το λαιμό όλο και πιο σφιχτά είναι για τους επαγγελματίες Αλμυρού οι ασφαλιστικές εισφορές.

Το 60-70% των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων εκτιμάται ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και πλέον απειλούνται με κατασχέσεις από το Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών.

Ηδη τα πρώτα προειδοποιητικά σημειώματα έχουν φτάσει στους επαγγελματίες, ενώ η απειλή για κατασχέσεις κρέμεται σαν μαύρο σύννεφο πάνω από τα κεφάλια τους.

«Δίνουν ένα 20ήμερο προθεσμία για τακτοποίηση του συνόλου των οφειλών με καταβολή χρημάτων ή με ρύθμιση. Το χρονικό διάστημα αυτό εξέπνευσε. Δεν γνωρίζουμε τώρα πως θα κινηθούν» είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Παναγιώτης Μπούντης.

Αμετακίνητη είναι στη θέση της για πάγωμα των οφειλών η Ενωση Επαγγελματιών Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού. Οπως εξήγησε ο πρόεδρος, η απειλή κατασχέσεων – αναγκαστικών πληρωμών πρέπει να σταματήσει.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η υπερφορολόγηση έχει καθίσει την κατανάλωση, με αποτέλεσμα οι εισφορές που έχουν μείνει παγωμένες στα επίπεδα του 2007, σε μία δηλαδή προ κρίσης εποχή, να είναι υπέρογκες σε σχέση με τα οικονομικά των επαγγελματιών».

Η ρύθμιση με τις 30-32 δόσεις δεν εξυπηρετεί τους επαγγελματίες του κλάδου. Ο κ. Μπούντης εξήγησε ότι εάν ένας έμπορος οφείλει σε εισφορές 10.000 ευρώ και άνω ο αριθμός των δόσεων δεν βγάζει ποσά που να μπορούν να πληρωθούν σε ρεαλιστική βάση.

«Οσοι χρωστούν δεν μπορούν ούτε να πληρώσουν μεμονωμένα τον κλάδο ασθενείας για να έχουν γιατρό ούτε και να μπουν σε συνολική ρύθμιση» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η Ενωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού συμμετέχει στο κοινό μέτωπο για το πάγωμα των παλιών οφειλών.

Ο κ. Μπούντης υπογράμμισε ότι: «Κυρίως επιδιώκουμε το πάγωμα των οφειλών τα 2010-2011 και μετά.

Ζητάμε αυτό το διάστημα να βεβαιωθεί σαν ασφαλιστικά χρόνια και από εδώ και στο εξής ο κάθε επιχειρηματίας να μπορεί να επιλέξει την ασφαλιστική κατηγορία που θέλει να πληρώνει και να καταβάλλει κανονικά τις εισφορές.

Να εισπράξει χρήματα και το ταμείο, το οποίο αυτή τη στιγμή παρουσιάζει έλλειμμα περίπου 8-9 δισ. ευρώ, και να μπορούν και οι επιχειρηματίες να πληρώνουν» κατέληξε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου