ΑΛΜΥΡΟΣ

«Αρχαιολόγοι» για μια μέρα οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης

αρχαιολόγοι-για-μια-μέρα-οι-μαθητές-78537

Από την πληθωρική παρουσία μαθητών του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, κατακλύστηκε το Γιαννοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν το χώρο, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που στόχο έχει την αναζωογόνηση των μνημείων και την ανάδειξη της σχέσης του ανθρώπου με το καθημερινό περιβάλλον, ώστε τα μνημεία να μην αντιμετωπίζονται απομονωμένα από αυτό.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης επισκέφτηκαν το «Γιαννοπούλειο» Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού και συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσομοίωσης ανασκαφής στον αύλειο χώρο του Μουσείου και στην εκπαιδευτική περιήγηση στις αίθουσες του Μουσείου με τίτλο «Γνωριμία με τα έργα των ανθρώπων στο χρόνο».

Οι μαθητές της πρώτης τάξης μέσα από παιχνίδι ρόλων έγιναν «αρχαιολόγοι», «εργάτες», «συντηρητές», «φωτογράφοι» «σχεδιαστές» και συμμετείχαν βιωματικά σε «προσομοίωση ανασκαφής» στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αλμυρού. Εκεί, κάτω από την καθοδήγηση των αρχαιολόγων κ. Ροντήρη Βάσως και Μαμαλούδη Ιωάννας συμμετείχαν στη δική τους «ανασκαφή» και έφεραν στο φως αρχαιολογικά ευρήματα. Με χαρά και ενθουσιασμό βίωσαν την ανασκαφική εμπειρία και με προσοχή και ευαισθησία ανέσυραν «τα αρχαιολογικά ευρήματα». Στη συνέχεια σαν αληθινοί επιστήμονες φρόντισαν για την καταγραφή, φωτογράφηση, συντήρηση και αποκατάστασή τους.

Τέλος η αρχαιολόγος κ. Μαμαλούδη ξενάγησε τους μαθητές στις αίθουσες και τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου, δίνοντας τους την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την τοπική ιστορία τους και τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής τους.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές του σχολείου κ. Πετρά Ευαγγελία, φιλόλογος και η κ. Γκαραγκούνη Παυλίνα, Καλλιτεχνικών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου