ΑΛΜΥΡΟΣ

Διάκριση 14χρονης μαθήτριας από το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης

διάκριση-14χρονης-μαθήτριας-από-το-γυμν-79473

Αποτύπωσε στον καμβά τον τρόπο που θα ήθελε να ζει στην Ευρώπη

Το… πινέλο της αλλά και η αντίληψή της για το πώς ζουν σήμερα οι πολίτες της Ε.Ε. και πώς θα έπρεπε να ζουν ήταν τα στοιχεία, που ξεχώρισαν τη μαθήτρια της περσινής β’ τάξης του Γυμνασίου Ευξεινούπουλης, Ευαγγελία Καλομοίρη, στον 33ο Πανελλαδικό (60ο Πανευρωπαϊκό) Διαγωνισμό της Επιτροπής Europe at School με γενικό θέμα «Πως θα ήθελα να ζω στην Ενωμένη Ευρώπη».

Η μαθήτρια διακρίθηκε μαζί με 30 ακόμη μαθητές ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλους, που πήραν μέρος στο διαγωνισμό ζωγραφικής, το Μάιο του 2014. Η χθεσινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, γέμισε ικανοποίηση και περηφάνια τους καθηγητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, που είχαν προτρέψει τη μαθήτρια να συμμετέχει στο διαγωνισμό. «Η καθηγήτρια των καλλιτεχνικών, είχε ξεχωρίσει την Ευαγγελία Καλομοίρη για το ταλέντο της και την παρότρυνε να συμμετέχει στο διαγωνισμό», ανέφερε η διευθύντρια του Γυμνασίου Μαρία Σταυραντώνη.

Η ταλαντούχα μαθήτρια κατάφερε να εντυπωσιάσει με την ιδέα της που αποτυπώθηκε στον καμβά. Ζωγράφισε την Ευρώπη, πάνω στην υδρόγειο, την οποία κρατούν ανθρώπινα χέρια από κάθε φυλή. Ο μισός πίνακας είναι σκοτεινός και απεικονίζει τη φτώχεια, τους πολέμους και την πείνα, ενώ ο άλλος μισός έχει ζωντανά χρώματα και δείχνει πώς θα έπρεπε να είναι η Ευρώπη: ειρηνική, με ανοιχτά πανεπιστήμια, πρόσβαση στη δημόσια υγεία και με θέσεις εργασίας για όλους.

Η βράβευση της μαθήτριας θα γίνει την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 στο Μέγαρο των Γραφείων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην Αθήνα. Ο Σύλλογος των Διδασκόντων και η Διευθύντρια του Γυμνασίου Ευξεινούπολης Σταυραντώνη Μαρία, συγχαίρουν τη μαθήτρια και της εύχονται καλή πρόοδο και να έχει πολλές διακρίσεις και επιτυχίες στη ζωή της.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου