ΑΛΜΥΡΟΣ

Ασυνείδητοι στον Αλμυρό έριξαν πετρέλαιο σε δέντρο

ασυνείδητοι-στον-αλμυρό-έριξαν-πετρέ-83841

Πετρέλαιο στη ρίζα στο ένα και μοναδικό δεντράκι που φύτεψαν στη μέση από δημοτικό οικόπεδο και φρόντιζαν εδώ και τρία χρόνια οι κάτοικοι στην οδό Βαλαμουτοπούλου και Παπαδιαμάντη στον Αλμυρό, με αποτέλεσμα να φτάνει σήμερα τα δύο μέτρα, έριξαν άγνωστοι με σκοπό να το μαραζώσουν.

Εξοργισμένοι οι κάτοικοι ανέφεραν το περιστατικό στην Περιβαλλοντική Οργάνωση «Εν Δράσει» μέλη της οποίας παρενέβησαν και έβαλαν ασβέστη στο κορμό του για να το σώσουν.

Στο εν λόγω δημοτικό οικόπεδο δεν είναι η πρώτη φορά που ασυνείδητοι καταστρέφουν τα δέντρα. Σε ανακοίνωση της Εν Δράσει αναφέρονται τα εξής:

«Σε δημοτικό οικόπεδο επί της οδού Βαλαμουτοπούλου και Παπαδιαμάντη πριν 3 χρόνια οι γείτονες φύτεψαν δύο δέντρα, αφού το οικόπεδο είχε καθαριστεί από τις Υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού. Τις επόμενες ημέρες κάποιοι ασυνείδητοι ξερίζωσαν το ένα δέντρο… αλλά το άλλο, σε πείσμα όλων, ρίζωσε και με τη φροντίδα των γειτόνων του οικοπέδου στέριωσε και αναπτύχθηκε περίπου στα δύο μέτρα.

Προς έκπληξη όλων, σήμερα, μας κατήγγειλαν οι γείτονες ότι το δέντρο που απέμεινε κάποιοι αχαρακτήριστοι έριξαν πετρέλαιο στις ρίζες του για να το καταστρέψουν, υποψιασμένοι για την αιτία… Ανθρωποι της «Εν Δράσει» βρέθηκαν στο μέρος και με υποδείξεις των γεωπόνων έγιναν ενέργειες προς διάσωσή του. Η «Εν Δράσει» σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Βαλαμούτη δεσμεύονται ότι άμεσα θα φυτέψουν στο ίδιο μέρος πολλά δέντρα, σε αναπλήρωση αυτής της κακοήθειας.

Γνωστοποιούμε δε το περιστατικό στους συμπολίτες μας, αφενός για να μας ενημερώνουν για παρόμοια περιστατικά αφετέρου για να υπενθυμίσουμε στους ασυνείδητους, ότι οι ενεργοί πολίτες επαγρυπνούν… και ότι μία του κλέφτη… δύο του κλέφτη… κάποτε θα εντοπιστούν» καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου