ΑΛΜΥΡΟΣ

Οικογένεια διέμενε σε στάβλο!

οικογένεια-διέμενε-σε-στάβλο-86249

Με παρέμβαση της Εκκλησίας βρέθηκε τελικά στέγη

Σε στάβλο κατέφυγε για διαμονή λόγω οικονομικών προβλημάτων τριμελής οικογένεια μεσήλικων Αλμυριωτών. Η αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων ξεσπίτωσε το ζευγάρι και χώρισε την οικογένεια. Το παιδί φιλοξενούνταν από συγγενείς για να μη του λείψουν τα στοιχειώδη.

Ο αρχιερατικός Επίτροπος στον καλλικρατικό δήμο Αλμυρού, πατήρ Γεώργιος Μπέκας, με θλίψη ενημερώνει ότι οι οικογένειες που ζητούν φαγητό από τα Σπίτια Γαλήνης είναι όλο και πιο νέες.

Ο ίδιος σημείωσε: «Σοκαριστήκαμε όταν ενημερωθήκαμε πριν περίπου δεκαπέντε μέρες για την οικογένεια. Δούλευαν και οι δύο και έμειναν άνεργοι.

Η τριμελής οικογένεια έμεινε χωρίς στέγη. Πήραμε την πρωτοβουλία και με τη συγκατάθεση του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού νοικιάσαμε σπίτι στο νεαρό ζευγάρι. Στον 21ο αιώνα είναι φοβερό να μην έχεις που να κοιμηθείς» πρόσθεσε ο ίδιος.

Η οικονομική κρίση έφτασε για τα καλά στη ζωή των Αλμυριωτών. Ο πατήρ Γεώργιος, εξηγεί ότι: «Αυτή τη στιγμή δέκα οικογένειες δεν έχουν ρεύμα. Είναι άνθρωποι άποροι, γνωστοί σε εμάς. Θα ενημερώσουμε τη δημοτική αρχή Αλμυρού που ερευνά την πραγματική τους κατάσταση για να επανασυνδέσει το ρεύμα» πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή στα Σπίτια Γαλήνης καταφεύγουν ακόμη και νιόπαντρα ζευγάρια για να προμηθευτούν είτε φαγητό είτε πρώτες ύλες για μαγείρεμα.

Το αρχείο της Εκκλησίας μετρά 150 άτομα, τα οποία λαμβάνουν καθημερινά φαγητό από τους Ιερούς Ναούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αρχιερατικού επιτρόπου, οι άποροι αυξήθηκαν μέσα σ’ ένα καλοκαίρι. Στην Ευξεινούπολη αυξήθηκαν κατά δεκατρείς, στη Σούρπη κατά δέκα στον Αλμυρό κατά 33.

Σπίτια Γαλήνης λειτουργούν στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, Κοίμησης της Θεοτόκου στην Ευξεινούπολη και Αγίας Παρασκευής στη Σούρπη.

Η Εκκλησία έχει στο πλευρό της ένα μεγάλο αριθμό εθελοντών, οι οποίοι στηρίζουν γενναιόψυχα τη λειτουργία των Σπιτιών Γαλήνης. Τουλάχιστον 100 εθελόντριες γυναίκες βοηθούν στο μαγείρεμα. Η προσφορά φαγητού από εθελοντές είναι επίσης συγκινητική.

Για το έργο της Εκκλησίας ο πατήρ Γεώργιος τονίζει ότι: «Προσπαθούμε να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας. Έργο μας δεν είναι μόνο να διατελούμε τη Θεία Λειτουργία, αλλά να μπορούμε να αρθούμε και στο ύψος των περιστάσεων. Να διακονούμε τους ανθρώπους. Η Λειτουργία μετά τη Λειτουργία» κατέληξε ο ίδιος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου