ΑΛΜΥΡΟΣ

Πετσοκομμένη η επιδότηση στα ΚΔΑΠ από την ΕΕΤΑΑ

πετσοκομμένη-η-επιδότηση-στα-κδαπ-από-86257

Ούτε για τις μισθοδοσίες των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ Αλμυρού και Πτελεού και τον Παιδικό Σταθμό, δεν φτάνει φέτος η επιδότηση της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης για την υλοποίηση του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» από την Κοινωφελή Επιχείρηση.

Η επιδότηση για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ Αλμυρού και Πτελεού και του Παιδικού Σταθμού θα είναι μειωμένη φέτος σε σχέση με πέρυσι κατά 50%, όπως ενημερώθηκε η δημοτική αρχή Αλμυρού.

Τα χρήματα που θα πιστωθούν στο ταμείο της Κοινωφελούς Επιχείρησης είναι μόλις 95.000 ευρώ από 185.000 ευρώ που ήταν πέρυσι.

Η πετσοκομμένη επιδότηση αποδίδεται από στελέχη της δημοτικής αρχής στην οικονομική κρίση αν και δεν δόθηκε καμία απολύτως εξήγηση στους φορείς των δράσεων.

Προκαλεί μεγάλο πονοκέφαλο στην Κοινωφελή Επιχείρηση, η οποία με το «καλημέρα» έχει να αντιμετωπίσει θέμα λειτουργικότητας των δομών.

Ο αντιδήμαρχος τοπικής οικονομικής ανάπτυξης, Μιχάλης Μακρής, είπε ότι προσωρινά τα οικονομικά της Κοινωφελούς θα ενισχυθούν από το δήμο.

Οπως εξήγησε, τα ΚΔΑΠ και ο Παιδικός Σταθμός είναι μία πολύτιμη υπηρεσία και για τα παιδιά και για τους γονείς. «Αναζητούμε τρόπους να καλύψουμε το κενό. Οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρώνονται στην ώρα τους» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ωστόσο ασήκωτο βάρος στους ώμους της Κοινωφελούς Επιχείρησης αποτελούν οι ανεξόφλητες ασφαλιστικές εισφορές των αναπτυξιακών εταιρειών των πρώην δήμων Σούρπης και Πτελεού, που αριθμούσαν τις 77.652 ευρώ.

Επιπλέον, αγωγές κατά των πρώην δήμων που έχουν τελεσιδικήσει πρέπει να πληρωθούν, ενώ άλλες εκκρεμούν στα Δικαστήρια. Ο κ. Μακρής πρόσθεσε ότι πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί λύση.

Ξεκινά η λειτουργία τους

Σε αυτό το δυσμενές από οικονομικής απόψεως κλίμα ξεκινούν αύριο Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 5.00 το απόγευμα οι ομάδες δημιουργικής απασχόλησης του Κ.Δ.Α.Π. Αλμυρού, με την τέλεση του Αγιασμού, ενώ θα δοθεί το πρόγραμμα λειτουργίας των ομάδων του Κέντρου.

Επίσης, συνεχίζονται οι εγγραφές των παιδιών στο Κ.Δ.Α.Π. μέχρι τέλη Οκτωβρίου, κατά τις ώρες 14.00 – 19.00 μ.μ., με μηνιαία συνδρομή 5,00 ευρώ.

Το Κ.Δ.Α.Π. δέχεται παιδιά ηλικίας 5 (νήπια) έως 12 χρ. (στ δημοτικού) στις ομάδες θεατρικό παιχνίδι, μουσικά παιχνίδια, εικαστικά, ζωγραφική, κουκλοθέατρο, κατασκευή κούκλας, κόσμημα, γυμναστική και πληροφορική.

Να σημειωθεί ότι θα λειτουργήσει και φέτος το θεατρικό εργαστήρι, στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν παιδιά των τάξεων ε’ και στ’ δημοτικού, καθώς και έφηβοι γυμνασίου.

Πληροφορίες στο τηλ.: 2422026355 Κ.Δ.Α.Π. Αλμυρού, θέση Πλατάνια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου