ΑΛΜΥΡΟΣ

O Αλμυρός αποχαιρέτησε τους τουρίστες

o-αλμυρός-αποχαιρέτησε-τους-τουρίστες-86389

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση, που οργάνωσε ο Δήμος Αλμυρού και το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και έλαβε χώρα χθες Σάββατο στο Πολιτικό Αεροδρόμιο Αλμυρού, με στόχο να αποχαιρετήσουν τη τελευταία πτήση τσάρτερ η οποία περιελάμβανε μια ομάδα αυστριακών τουριστών.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτρης Εσερίδης, ευχαρίστησε τους τουρίστες, που επέλεξαν τη χώρα μας ως προορισμό των καλοκαιρινών διακοπών τους, τονίζοντας ότι οι Έλληνες είναι τόσο φιλόξενοι που δεν χάνουν το χαμόγελο, ούτε εν μέσω δυσβάσταχτων μέτρων λιτότητας.Επίσης μεταξύ άλλων ζήτησε από τους τουρίστες να γίνουν πρεσβευτές στη χώρα τους, μεταφέροντας στους φίλους τους όσα είδαν και βίωσαν.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Μαρία Σταυραντώνη-Τσιάντου, η οποία υπήρξε και εμπνευστής της όλης ιδέας, στην ομιλία της αναφέρθηκε στις ομορφιές που διαθέτη η περιοχή, οι οποίες αποτελούν πόλο έλξης για τον κάθε τουρίστα.

Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπει ο παραδοσιακός χορός, ο οποίος αποτελεί ταυτότητα της πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Ξεκίνησε το χορό το μεγάλο χορευτικό από το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης & Περιχώρων «Η Στάνη» με σκάρο, ποδαράκι, τσάμικο και συρτό υπό την επιμέλεια της δασκάλας τους κ. Χριστίνας Κούργια. Και ο χορός ολοκληρώθηκε μέσα από μια ομάδα μαθητών του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, οι οποίοι παρουσίασαν ένα γρήγορο χασάπικο, ξεσηκώνοντας τους τουρίστες.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης αποχαιρέτησαν τους τουρίστες, δίνοντας τους παραδοσιακά τοπικά προϊόντα ενώ έδωσαν την υπόσχεση ότι θα έρθουν στη περιοχή το καλοκαίρι του 2015.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ κος Αργύριος Ρούσσας, ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αλμυρού κ. Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Ευξεινούπολης κ. Αργύρης Τέφογλου και κ. Θεόδωρος Μπούντης, σύσσωμο το συμβούλιο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων «Η Στάνη», Εκπρόσωποι της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού κύριοι Δημήτριος Αγραφιώτης και Κωνσταντίνος Πανταζώνας και η κ. Χρυσούλα Κοντογεωργάκη Εκπρόσωπος της Φιλάρχαιου Εταιρείας.

Τέλος ο Δήμαρχος κ. Εσερίδης ευχαρίστησε όλους τους ιδιώτες που με τις χορηγίες τους βοήθησαν για την επιτυχία της εκδήλωσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου