ΑΛΜΥΡΟΣ

Αλμυρος: Μεγαλύτερο επίδομα θέρμανσης

αλμυρος-μεγαλύτερο-επίδομα-θέρμανση-86418

Ο Δήμος Αλμυρού διεκδικεί ένταξη στη Γ’ Ζώνη

Ρόλο διεκδίκησης αναλαμβάνει για την ένταξη του Αλμυρού στη Β’ κλιματική ζώνη για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης η δημοτική αρχή Αλμυρού.

Η ένταξη του καλλικρατικού δήμου στη Γ’ και όχι στη Β’ κλιματική ζώνη, όπου οι δικαιούχοι επιδοτούνται με μέγιστη κατανάλωση τα 1.800 λίτρα και όχι τα 960, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης αποφάσισε ότι είναι αδικία.

Μετά από παρέμβαση του επικεφαλής της ελάσσονα μειοψηφία Νίκου Τσανή, το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού συμφώνησε να προχωρήσει σε αποφασιστικές ενέργειες προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σε δελτίο Τύπου του κ. Τσανή αναφέρονται τα εξής: «Τονίστηκε, ότι προφανώς συντελείται αδικία σε βάρος των κατοίκων της περιοχής του Αλμυρού και γενικότερα των κατοίκων του νομού Μαγνησίας γιατί σύμφωνα με τις κλιματικές ζώνες που καθόρισε το υπουργείο, η περιοχή μας και ο νομός μας έχουν ορισθεί στην Γ’ κλιματική ζώνη με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης να δικαιούνται επιδότηση πετρελαίου για μεγίστη κατανάλωση 960 λίτρα, που σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής του Δήμου μας.

Η Ενωτική Δημοτική Κίνηση πρότεινε να διεκδικήσει ο Δήμος να ενταχθεί η περιοχή μας – και συνολικότερα ο νομός μας – στη Β΄ κλιματική ζώνη ώστε οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης να δικαιούνται επιδότηση πετρελαίου για μεγίστη κατανάλωση 1800 λίτρα, όπως συμβαίνει με τις περιοχές των νομών Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Πιερίας κλπ., τονίζοντας ότι είναι ρεαλιστικός στόχος όταν μάλιστα συμφώνα με το υπουργείο πέρυσι έμεινε αδιάθετο τμήμα των κονδυλίων του επιδόματος.

Στην κατεύθυνση αυτή πρέπει η δημοτική αρχή άμεσα, σε συνεργασία με τους άλλους δήμους του νομού μας όπως (Φερών, Πηλίου, Βόλου) να κάνει τις απαραίτητες διεκδικητικές παρεμβάσεις προς την περιφέρεια Θεσσαλίας και τα αντίστοιχα υπουργεία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού και η δημοτική αρχή συμφώνησαν ομόφωνα να προωθήσουν άμεσα το συγκεκριμένο ζήτημα» καταλήγει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου