ΑΛΜΥΡΟΣ

Εμπρησμοί οι πυρκαγιές στις δασικές εκτάσεις

εμπρησμοί-οι-πυρκαγιές-στις-δασικές-ε-86427

Εμπρηστικές ενέργειες κρύβονται πίσω από σειρά εμπρησμών σε δασικές εκτάσεις του Αλμυρού φέτος το καλοκαίρι.

Η έρευνα για τα ακριβή αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές εκτάσεις το καλοκαίρι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, αποδίδει κατηγορίες κατά άγνωστων δραστών που λειτούργησαν με πρόθεση.

Οι μέχρι πρότινος υποψίες ότι τα πολλαπλά μέτωπα πυρκαγιών που καλούνταν να αντιμετωπίσουν αρκετές φορές μέσα στο ίδιο 24ωρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις μετατρέπονται σε ενοχοποιητικά στοιχεία με τη συλλογή επιβαρυντικών ευρημάτων.

Σε αρκετές περιπτώσεις προέκυψαν ακόμη και οι αυτοσχέδιοι μηχανισμοί που χρησιμοποιήθηκαν για την πρόκληση πυρκαγιών.

Ενοχοποιητικές για εμπρησμό ενδείξεις προκύπτουν και για την εκδήλωση πέντε πυρκαγιών την περασμένη Τρίτη στον Πλάτανο, το Χωλόρεμα, τον Ανθότοπο, το Αϊδίνι και την Πέρδικα.

Ειδικά όσον αφορά στις φωτιές στο Χωλόρεμα και τον Ανθότοπο προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα.

Την περασμένη Τρίτη οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν 24ωρη μάχη με τις πύρινες φλόγες αφού ανοιχτά ήταν συνολικά πέντε μέτωπα πυρκαγιών.

Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον Πλάτανο στις 10.40 το πρωί και κατασβήστηκε λίγη ώρα αργότερα, αφού κατέκαψε οχτώ ελαιόδεντρα.

Ωστόσο στις 11.20 πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν για φωτιά στο Χωλόρεμα η οποία σβήστηκε στις 11.50 αφού κατέκαψε 25 ελαιόδεντρα.

Δυνάμεις πυρόσβεσης του Κλιμακίου Αλμυρού συνέχιζαν το έργο κατάσβεσης στον Ανθότοπο, όπου η φωτιά που τέθηκε υπό έλεγχο στις 13:40, απείλησε δύο ποιμνιοστάσια και δύο μονάδες φωτοβολταϊκών.

Οι πυροσβέστες για να ανακόψουν το καταστροφικό έργο της πύρινης λαίλαπας ανέπτυξαν εγκαταστάσεις σε χαράδρα προκειμένου οι φλόγες να μην επεκταθούν στις μονάδες. Η φωτιά κατέκαψε υπολείμματα καλλιεργειών σε έκταση 500 στρεμμάτων και πουρνάρια σε έκταση 5 στρεμμάτων.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλμυρού «πάλευε» με τις πύρινες φλόγες στη 1.15 στο Αϊδίνι, ενώ η φωτιά στην Πέρδικα εκδηλώθηκε στις 16:00.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλμυρού στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου θα προχωρήσει σε απολογισμό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου