ΑΛΜΥΡΟΣ

Κοντά στα μνημεία η «Εν δράσει»

κοντά-στα-μνημεία-η-εν-δράσει-87467

Το έργο της Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Ομάδας Αλμυρού «Εν Δράσει», υπογραμμίστηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο στο αρχαίο θέατρο Φθιωτίδων Θηβών, στο πλαίσιο της έβδομης συνέλευσης του Διαζώματος.

Η αρχαιολόγος κα Βασιλική Αδρύμη-Σισμάνη, διευθύντρια ανασκαφών και επίτιμη Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Θεσσαλικών Σπουδών ξενάγησε τον πρόεδρο του «Διαζώματος» κ. Μπένο και τους παριστάμενους και τόνισε πως οι εργασίες στο αρχαίο θέατρο έχουν φτάσει σε καλό σημείο και έχουν γίνει μελέτες για τη συνολική ανάδειξή του.

Στο σημείο αυτό τονίστηκε ιδιαίτερα το έργο της Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Ομάδας Αλμυρού «Εν Δράσει», καθώς το 2012-2013, με συμπράττοντα φορέα το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Θεσσαλικών Σπουδών, απασχόλησε 100 εργαζομένους (10 αρχαιολόγους και 90 εργάτες) μέσα από προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Στη συνέλευση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της «Εν Δράσει» κ. Χρήστος Καραζούπης, το μέλος κ. Ζούπης Κωνσταντίνος και δύο αρχαιολόγοι, η κα Χουλιαρά Ελένη και η κα Ζγουλέτα Γιαννούλα, οι οποίες απασχολήθηκαν στο πρόγραμμα και συμμετείχαν στις εργασίες της αποκατάστασης του θεάτρου.

Επίσης, προς έκπληξη των παρευρισκομένων έκανε την εμφάνισή της η εξαίρετη ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου, την οποία απόλαυσαν σε μία μοναδική απαγγελία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου