ΑΛΜΥΡΟΣ

Ομόφωνο ψήφισμα για τις ανάγκες Υγείας εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού

ομόφωνο-ψήφισμα-για-τις-ανάγκες-υγεία-88509

Μη ικανοποιητική η πορεία των έργων στην πλατεία

Ομόφωνο ψήφισμα για την επαρκή στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αλμυρού και τη μεταστέγαση του Π.Ε.Δ.Υ. εγκρίθηκε στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού.

Οπως είχε δεσμευτεί να πράξει στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης κατέγραψε με τα στελέχη της δημοτικής αρχής και παρουσίασε στη συνεδρίαση τις ανάγκες που υπάρχουν στον τομέα Υγείας.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι για την ενίσχυση του υποστελεχωμένου Κέντρου Υγείας χρειάζεται η πρόσληψη ενός παιδιάτρου, μίας μικροβιολόγου κι ενός χειριστή ηλεκτρικού υπολογιστή. Ο κ. Εσερίδης τόνισε ότι για την ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας είναι αναγκαίο να μεταστεγαστεί το ΠΕΔΥ στο Κέντρο Υγείας, ώστε να μεταφερθεί εκεί το προσωπικό του, που αποτελείται από ένα χειρουργό, έναν οδοντίατρο, μία γενική ιατρό και δύο νοσηλεύτριες. Ο ίδιος συμπλήρωσε, ότι η μετακίνηση των οδηγών ασθενοφόρων προς το Νοσοκομείο Βόλου τους καλοκαιρινούς μήνες πρέπει να σταματήσει, ενώ επισήμανε ότι υπάρχουν ανάγκες και στα αγροτικά ιατρεία.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος από την πλευρά του έθεσε τα ερωτήματα εάν αυτές οι ενέργειες επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών υγείας και αν ναι, πως είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν όταν υπάρχει σοβαρή μείωση των κονδυλίων στην Υγεία.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Νίκος Τσιανής τόνισε ότι δεδομένης της πρωτοφανούς υποβάθμισης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού όποια απόφαση και να λάβει, θα πρέπει να τη διεκδικήσει δυναμικά.

Αλλα θέματα

Η απευθείας ανάθεση της προμήθειας ειδών διατροφής λόγω άγονων διαγωνισμών εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία καθώς υπήρξε ένα λευκό.

Τα είδη διατροφής είναι προϋπολογισμού 49,089 ευρώ και αφορούν στην προμήθεια γάλακτος για υπαλλήλους του δήμου, του ΝΠΔΔ, της ΔΕΥΑ και ειδών διατροφής των Παιδικών Σταθμών του Δήμου.

Το άγονο αποτέλεσμα των προηγούμενων διαγωνισμών αποδόθηκε από το δήμαρχο Αλμυρού στις οφειλές προηγούμενων ετών που είχε η δημοτική αρχή απέναντι στους προμηθευτές. «Η νέα δημοτική αρχή Αλμυρού είναι ανοιχτή προς όλους, όμως δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον» συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Τσιανής υποστήριξε από την πλευρά του ότι οι επαγγελματίες θεωρούν αναξιόπιστο το δήμο, υποστηρίζοντας ότι υπήρξαν πληρωμές στο παρελθόν που έγιναν επιλεκτικά. Ο ίδιος κάλεσε τη δημοτική αρχή να «αποκαταστήσει την εικόνα του δήμου».

Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση του θέματος ο δήμαρχος Αλμυρού είπε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανένα να κατηγορήσει τη δημοτική αρχή για εξυπηρέτηση κολλητών».

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την αγορά έκτασης γης για την κατασκευή αντλιοστασίου του έργου «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Σούρπης», εξουσιοδοτώντας το δήμαρχο για την υπογραφή του συμβολαίου. Επιπλέον τροποποίησε την απόφαση για τους αντιπροσώπους του ΦΟΔΣΑ κ. α.

Το έργο της Πλατείας

Δεν είναι ευχαριστημένη η νέα δημοτική αρχή για την πορεία εργασιών της κατασκευής του έργου «Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου». Ο κ. Εσερίδης τόνισε ότι αν και οι εργασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και 25 μέρες, το έργο δεν έχει προχωρήσει πολύ. «Καλέσαμε τον ανάδοχο και του επισημάναμε την καθυστέρηση. Είπε ότι αντιμετώπισε κάποια προβλήματα τα οποία ξεπεράστηκαν». Είχε προηγηθεί η ενημέρωση του Σώματος από τη μηχανικό Μαριάννα Γκίκα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου