ΑΛΜΥΡΟΣ

Στον Αλμυρό ο «έμπορος» βρεφών

στον-αλμυρό-ο-έμπορος-βρεφών-91932

Δείχνει σταθερή η έδρα… κυκλωμάτων παράνομων υιοθεσιών, από Βούλγαρους Ρομά που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή

Από 45χρονο Βούλγαρο Ρομά στον Αλμυρό κινήθηκαν τα νήματα σε άλλη μία παράνομη υιοθεσία βρέφους. Η νέα υπόθεση κυκλώματος αγοραπωλησίας παιδιών που εξαρθρώθηκε στα Τρίκαλα οδήγησε τις έρευνες στον Αλμυρό, όπου έδρασε ο «εγκέφαλος» της συμμορίας. Εκεί εντοπίστηκε το πρόσωπο που μεσολάβησε, ώστε να γίνουν οι επαφές και να κλείσουν οι οικονομικές συμφωνίες, μεταξύ των αστυνομικών, που υποδύθηκαν το άτεκνο ζευγάρι, καθώς και της Βουλγάρας που κυοφορούσε το βρέφος που επρόκειτο να πουλήσει.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Σταθερή έδρα δείχνουν οι Βούλγαροι έμποροι βρεφών να έχουν δημιουργήσει στη Μαγνησία. Η τελευταία υπόθεση στα Τρίκαλα έχει οδηγήσει τις αστυνομικές έρευνες σε έντεκα τουλάχιστον παράνομες υιοθεσίες, που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας την τελευταία επταετία, στις οποίες διακριβώθηκε ότι εμπλέκονται οι επτά συλληφθέντες.

Ο 45χρονος Βούλγαρος «εγκέφαλος» έχει απασχολήσει τουλάχιστον άλλες δύο φορές στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για παράνομες υιοθεσίες, με πρώτη το 2007, όπως ενημέρωνε χθες ο διοικητής Ασφάλειας Τρικάλων Δημήτρης Μήτραινας.

Πλήθος υποθέσεων εμπορίας βρεφών έχουν βασικό «πέρασμα» τον Αλμυρό και τον οικισμό των Βούλγαρων Ρομά, με τη δράση της συμμορίας να δείχνει ασταμάτητη, παρά τις συλλήψεις και τις εξαρθρώσεις κυκλωμάτων, με πλέον χαρακτηριστική την περίπτωση της μικρής Μαρίας από τα Φάρσαλα, που είχε συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Κόστος… 10.000 ευρώ

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χθες από την ΕΛ.ΑΣ. για τη δράση του κυκλώματος, οι αστυνομικοί – «υποψήφιοι θετοί γονείς» το περασμένο Σάββατο στη διάρκεια συνάντησης με τη συμμετοχή του 45χρονου «αρχηγού» ενημερώθηκαν ότι προχθές μπορούσαν να παραλάβουν ένα βρέφος λίγων ημερών έναντι 10.000 ευρώ.

Το μεσημέρι της Τρίτης, οι τρεις Βούλγαροι (ο αρχηγός, η μητέρα μαζί με αγοράκι 21 ημερών και ο 33χρονος) συναντήθηκαν με την 45χρονη ημεδαπή και το ζευγάρι των υποψήφιων θετών γονέων. Μετά την πώληση με προσημειωμένα ακολούθησαν συλλήψεις επτά ατόμων, μεταξύ τους μία δικηγόρος και ένας συμβολαιογράφος.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η σπείρα προσέγγιζε στη Βουλγαρία, κυρίως ανύπαντρες επίτοκες γυναίκες και τις έπειθε, έναντι χρηματικής αμοιβής, να δώσουν τα τέκνα τους για υιοθεσία, ενώ στη συνέχεια φρόντιζαν να μεταφερθούν σε ελληνικά Νοσοκομεία, για τον τοκετό.

Παράλληλα τα μέλη της οργάνωσης, που δρούσαν στην ελληνική επικράτεια, εντόπιζαν άτεκνα ζευγάρια, τα οποία εκδήλωναν ενδιαφέρον για υιοθεσία παιδιών και τα έπειθαν να καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να γίνει υιοθεσία, ενώ παράλληλα αναλάμβαναν όλες τις διαδικασίες των υιοθεσιών.

«Διαλέξτε…»

Στοιχείο της υπόθεσης που προκάλεσε πρόσθετο σοκ είναι ότι η ομάδα, μόλις τα υποψήφια ζευγάρια συμφωνούσαν με την αγοραπωλησία, μπορούσε να βρει ταυτόχρονα και σε σύντομο χρονικό διάστημα περισσότερα από ένα βρέφη προς πώληση, δίνοντας τη δυνατότητα στο ζευγάρι να διαλέξουν… μεταξύ δύο ή και τριών μωρών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου