ΑΛΜΥΡΟΣ

Πέντε μέτωπα πυρκαγιών στο Δήμο Αλμυρού

πέντε-μέτωπα-πυρκαγιών-στο-δήμο-αλμυρ-94233

Εικοσιτετράωρη μάχη με τις φλόγες έδιναν χθες πυροσβεστικά οχήματα του Κλιμακίου Αλμυρού με τα μέτωπα να ανέρχονται σε πέντε, καθώς πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον Πλάτανο, το Χωλόρεμα, τον Ανθότοπο, το Αϊδίνι και την Πέρδικα.

Μάλιστα οι πύρινες φλόγες έφτασαν στις αυλές τεσσάρων σπιτιών στην Πέρδικα καίγοντας οπωροφόρα δέντρα, με τους πυροσβέστες να δίνουν σκληρή μάχη και να καταφέρνουν να σβήσουν τις φλόγες λίγο πριν επεκταθούν στις οικίες.

Επιπλέον οι πυρκαγιές απείλησαν ποιμνιοστάσια στον Ανθότοπο και το Αϊδίνι αλλά και εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών.

Πυροσβεστικές δυνάμεις έμειναν όλο το βράδυ στον Ανθότοτο και το Αϊδίνι υπό τον φόβο αναζωπύρωσης.

Στο πόδι βρισκόταν χθες το πυροσβεστικό κλιμάκιο Αλμυρού, καθώς στον καλλικρατικό δήμο δεν εκδηλώθηκε ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά πέντε πυρκαγιές, κινώντας υποψίες για τα αίτια πρόκλησης αν και δεν υπήρξαν ούτε μαρτυρίες, ούτε κάποιο εύρημα που να παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια.

Μάλιστα σε δύο περιπτώσεις στο Χωλόρεμα και τον Ανθότοπο οι πυρκαγιές ξεκίνησαν σχεδόν ταυτόχρονα.

Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον Πλάτανο στις 10.40 το πρωί και κατασβήστηκε λίγη ώρα αργότερα, αφού κατέκαψε οχτώ ελαιόδεντρα.

Ωστόσο στις 11.20 πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν για φωτιά στο Χωλόρεμα η οποία σβήστηκε στις 11.50 αφού κατέκαψε 25 ελαιόδεντρα.

Δυνάμεις πυρόσβεσης του Κλιμακίου Αλμυρού συνέχιζαν το έργο πυρόσβεσης στον Ανθότοπο, όπου η φωτιά που τέθηκε υπό έλεγχο στις 13:40, απείλησε δύο ποιμνιοστάσια και δύο μονάδες φωτοβολταϊκών.

Οι πυροσβέστες για να ανακόψουν το καταστροφικό έργο της πύρινης λαίλαπας ανέπτυξαν εγκαταστάσεις σε χαράδρα προκειμένου οι φλόγες να μην επεκταθούν στις μονάδες. Η φωτιά κατέκαψε υπολείμματα καλλιεργειών σε έκταση 500 στρεμμάτων και πουρνάρια σε έκταση 5 στρεμμάτων.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλμυρού «πάλευε» με τις πύρινες φλόγες στη 1.15 στο Αϊδίνι, ενώ η φωτιά στην Πέρδικα εκδηλώθηκε στις 16:00.

Η προανάκριση για τα ακριβή αίτια εκδήλωσής τους συνεχίζεται.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου