ΑΛΜΥΡΟΣ

Όθρυς- Είσοδος στο σπήλαιο της Νεροσπηλιάς

όθρυς-είσοδος-στο-σπήλαιο-της-νεροσπη-95116

Τη Κυριακή 14.09.2014 μια 10 μελής ομάδα του συλλόγου (9 νεαρά μέλη + 1 έμπειρο = αποτέλεσμα θετικό) πραγματοποίησαν είσοδο στο σπήλαιο της Νεροσπηλιάς στην Όθρυ

Υπό τη καθοδήγηση του μέλους του συλλόγου κ. Κώστα Ζούπη (πρώην Πρόεδρος της Ελληνκής Ομοσπονδίας Σπηλαιολογίας Ελλάδος) τα μέλη μας σε μια “έκτακτη” εξόρμηση αλλά ιδανική από άποψη καιρικών συνθηκών (η ιδανική περίοδος για είσοδο στο σπήλαιο είναι μετά το τέλος του καλοκαιριού και στις αρχές του Φθινοπόρου όπου ο όγκος του νερού είναι στο ελάχιστο σημείο), γνώρισαν το εκπληκτικό αυτό σπήλαιο που βρίσκεται στην Όθρυ, σε υψόμετρο 1.100μ. και κάτω από τις δύο κορυφές του βουνού, Πήλιουρα (1.553μ.) & Γκιούζι ή Σημείο (1.724μ.) με συνολικό μήκος 1.000μ!!! καταλήγει δε στο μεγάλο “σιφόνι” όπου η συνέχεια για κάποια μέτρα γίνεται με σπηλαιοκατάδυση, http://www.eosalmyrou.gr/othris/spilaia.

Πλήρως εξοπλισμένη η ομάδα απόλαυσε το θαυμαστό κόσμο των σπηλαίων… η είσοδός μας έως το τέλος της διαδρομής διήρκησε 2 ώρες με πολλές φωτογραφίες, ενημέρωση για το εσωτερικό του, τα πετρώματα, τις νυχτερίδες, τους σταλακτίτες & σταλαγμίτες αλλά και τις εντυπωσιακές λιμνούλες της διαδρομής, ενώ η έξοδός μας διήρκησε μόλις 40 λεπτά.

Φτάνοντας στο τέρμα του σπηλαίου ο οδηγός μας κ. Κ. Ζούπης μας έκανε ένα μικρό μάθημα περί του σπηλαίου λέγοντας μας την ιστορία του, πότε εξερευνήθηκε για πρώτη φορά, πότε έγιναν οι σπηλαιοκαταδύσεις σε αυτό αλλά και αναφέροντας και άλλα θέματα περί σπηλαιολογίας στην Ελλάδα και φυσικά για τα άλλα σπήλαια που υπάρχουν στη περιοχή μας. Όλοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την εμπειρία αλλά και την “ομορφιά” που κρύβει το βουνό της Όθρυς! Ήταν άλλη μια μοναδική εμπειρία που μας προσέφερε το βουνό των μυθικών Τιτάνων…!!! (η διαδρομή από Αλμυρό – γραφεία ΕΟΣ στο σπήλαιο ακολουθώντας το link… http://www.sports-tracker.com/#/workout/chriza69/b21vf463ffimc4at ).

Για τον Ε.Ο.Σ. Αλμυρού

Ο Πρόεδρος

eosalmyrou.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου