ΑΛΜΥΡΟΣ

Θανάτωσαν μεγάλο αριθμό αδέσποτων στον Αλμυρό

θανάτωσαν-μεγάλο-αριθμό-αδέσποτων-στ-96356

Αμεσες ενέργειες από τη δημοτική αρχή

Στα χέρια της παίρνει τον έλεγχο των αδέσποτων ζώων η δημοτική αρχή Αλμυρού. Σε επαφές της για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ιδιωτικό κυνοκομείο στην Κεφάλωση προσφέρθηκε να φιλοξενήσει αφιλοκερδώς τα αδέσποτα ζώα μέχρι να βρεθεί οριστική λύση.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Η δημοτική αρχή όπως ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος τοπικής οικονομικής ανάπτυξης, Μιχάλης Μακρής, θα προχωρήσει παράλληλα στην πρόσληψη ενός κτηνιάτρου για τον εμβολιασμό των ζώων.

Οπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος, ο ένας κτηνίατρος από την Κτηνιατρική Υπηρεσία δεν επαρκεί για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών που υπάρχουν για τον εμβολιασμό και τη στείρωση των αδέσποτων ζώων.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η δημοτική αρχή θα αναλάβει το κομμάτι μεταφοράς των αδέσποτων στο κυνοκομείο, του προγράμματος που θα υλοποιηθεί για τον εμβολιασμό τους και τη σίτιση των ζώων».

Η κατάσταση με τα αδέσποτα στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού έχει φτάσει στο απροχώρητο. Τα κρούσματα κακοποίησης ζώων στην ευρύτερη περιοχή είναι αλλεπάλληλα, ενώ υπάρχουν αναφορές -αν και μεμονωμένες- για επιθέσεις αδέσποτων σε ανυποψίαστους πολίτες.

Μόλις την περασμένη Παρασκευή – ξημερώματα Σαββάτου άγνωστοι δράστες θανάτωσαν μεγάλο αριθμό αδέσποτων ζώων.

Ο κ. Μακρής είπε ότι εάν αναφερθεί το περιστατικό στη δημοτική αρχή, επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο κατά των δραστών.

Ο ίδιος είπε ότι: «Θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που υπάρχει. Αν και οι ενέργειές μας δίνουν προσωρινή λύση, η δημοτική αρχή προγραμματίζει την οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος με τη δημιουργία δημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων».

Συνεδριάζει το συμβούλιο

Στο μεταξύ, με κύριο αντικείμενο συζήτησης τα θέματα υγείας του δήμου σε συνεδρίαση καλείται αύριο, Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού.

Ζητήματα όπως η μεταφορά του ΠΕΔΥ στο Κέντρο Υγείας και η επαρκής στελέχωση του Κέντρου Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων του καλλικρατικού δήμου, πρόκειται να απασχολήσουν τη συνεδρίαση εκ νέου μετά την αναβολή της συζήτησης στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.

Επιπλέον, στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου περιλαμβάνεται ακόμη η σύνταξη συμβολαίου για την αγορά έκτασης γης για την κατασκευή αντλιοστασίου του έργου «Δίκτυο Αποχέτευση Ακαθάρτων Σούρπης» και η απευθείας ανάθεση της προμήθειας ειδών διατροφής λόγω άγονων διαγωνισμών.

Σχετικά άρθρα: Ομαδική θανάτωση αδέσποτων ζώων

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου