ΑΛΜΥΡΟΣ

Για την πλήρη αποκατάσταση της Ι.Μ. Παναγίας Ξενιάς

για-την-πλήρη-αποκατάσταση-της-ι-μ-πανα-98744

Παρέμβαση Μαρίνας Χρυσοβελώνη

Για την ανοικοδόμηση της Ιεράς Μονής Παναγίας Ξενιάς, παρεμβαίνει με συμπληρωματική της ερώτηση προς την Υπουργό Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Η κ. Χρυσοβελώνη, ζητά από την Υπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες για να απεμπλακεί το έργο της πλήρους αποκατάστασης της Ιεράς Μονής Παναγίας Ξενιάς, που από το 2012 έχει «παγώσει» ενώ προτείνει την αξιοποίηση επιχειρησιακού προγράμματος έστω και κατά την προγραμματική περίοδο 2014 – 2020.

Η κ. Χρυσοβελώνη κατέθεσε αρχικά Ερώτηση προς τα συναρμόδια Υπουργεία Πολιτισμού και Αθλητισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών με την οποία αναζητούσε πειστική απάντηση σχετικά με την διαφαινόμενη ματαίωση της ανοικοδόμησης της Ιεράς Μονής Παναγίας Ξενιάς σε διάψευση των προσδοκιών τόσο των κατοίκων της περιοχής όσο και της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος η οποία για τον λόγο αυτό είχε εκπονήσει όλες τις σχετικές μελέτες. Στην απάντησή τους οι συναρμόδιοι Υπουργοί παρέπεμψαν το θέμα στο Υπουργείο Τουρισμού με το αιτιολογικό ότι η εποπτεία του έργου υπάγεται πλέον στην Ε.Υ.ΠΟ.Τ – μια νεοσύστατη Υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου