ΑΛΜΥΡΟΣ

Συνάντηση φορέων πολιτισμού

συνάντηση-φορέων-πολιτισμού-100002

Ο φορέας πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός», για την διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, προσκαλεί Πολιτιστικούς φορείς, συλλόγους, οργανισμούς και πολίτες για την κατάθεση προτάσεων, ιδεών για εκδηλώσεις και δράσεις για το θεματικό έτος 2015 με κεντρικό θέμα: «Μάγνητες και ο πολιτισμός της θάλασσας».

Η συνάντηση της προσεχούς Τετάρτης 24 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα, θα γίνει υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ιγνατίου. Πρόκειται να συζητηθούν οι προτάσεις που κατατέθηκαν και άλλες που εκείνη την ημέρα θα προσκομίσουν οι εκπρόσωποι των συμμετεχόντων φορέων και στη συνέχεια θα γίνει η τελική επεξεργασία τους και η κατάρτιση του οριστικού προγράμματος του Θεματικού έτους.

Tις περισσότερες φορές, πολιτιστικοί φορείς διοργανώνουν εκδηλώσεις και δράσεις στο χώρο του πολιτισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ορισμένες φορές επιτυχημένα, άλλοτε όχι. Το κόστος αυτών των εκδηλώσεων και δράσεων πολλές φορές είναι δυσανάλογο της ποιότητας και της διαχρονικότητας των δράσεων που οργανώνονται. Αρκετές φορές, μετά το πέρας των εκδηλώσεων και δράσεων, δεν υπάρχει κάποιο παραδοτέο υλικό ή κάποιου είδους καταγραφή που θα μπορεί να αξιοποιηθεί ή και να επεκταθεί.

Σε άλλες πάλι περιπτώσεις, πολιτιστικοί φορείς, σε κοντινό χρονικό διάστημα, διοργανώνουν παρόμοιες εκδηλώσεις και δράσεις με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συγχύσεις και στιγμιότυπα για το ίδιο θέμα.

Ο κατακερματισμός αυτών των δράσεων οδηγεί σε υπερβολές, αθέμιτο ανταγωνισμό, κατασπατάληση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού, που, τις περισσότερες φορές, δεν συμβάλλει στη γενικότερη ανάπτυξη μιας περιοχής ή μιας ευρύτερης διοικητικής ενότητας.

Ο νεοσύστατος φορέας πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός» φιλοδοξεί να ξεπεράσει τους παραπάνω σκοπέλους και δυσκολίες προτείνοντας μια εναλλακτική πρόταση για την οργάνωση και διαχείριση των δράσεών του και γιατί όχι και να προτείνει και έναν συνολικό προγραμματισμό των εκδηλώσεων των Πολιτιστικών συλλόγων, με σκοπό να μην υπάρχουν επικαλύψεις και ταυτόχρονη τέλεση αξιόλογων δράσεων.

Για τους λόγους αυτούς, καθιέρωσε το «Θεματικό έτος». Το κάθε έτος, αρχής γενομένης από το 2015, θα είναι αφιερωμένο σε μια θεματική ενότητα και όλες οι δράσεις του θα έχουν το αυτό θέμα, το οποίο θα προσπαθεί να αναδείξει απ’ όλες τις πλευρές του.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στο δικτυακό τόπο του φορέα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.magniton-kivotos.gr, στο face book και στο twitter (magniton-kivotos) και στον Αναπληρωτή Γ. Γραμματέα της «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ», Αλέξανδρο Καπανιάρη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου