ΑΛΜΥΡΟΣ

Εισοδηματική ενίσχυση έτους 2014 ~ Για τις οικογένειες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

εισοδηματική-ενίσχυση-έτους-2014-για-τις-100122

Μέσω του ΚΕΠ η δημοτική αρχή θα συγκεντρώσει και θα ελέγξει τα δικαιολογητικά

Εισοδηματική ενίσχυση ύψους από 300 έως 600 ευρώ ετησίως για οικογενειακά εισοδήματα που δεν υπερβαίνουν τις 4.700 ευρώ και τις 3.000 ευρώ αντίστοιχα θα δοθεί εφάπαξ σε οικογένειες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

Ο Δήμος Αλμυρού ενημερώνει σήμερα για τη διαδικασία, καθώς υπογράφηκε η επίμαχη Κοινή Υπουργική Απόφαση, ενώ η αρμοδιότητα για τη συγκέντρωση και τον έλεγχο των αιτήσεων μεταβιβάστηκε στις Διευθύνσεις Οικονομικού – Διοικητικού των δήμων.

Τον καθορισμό διαδικασίας για την πληρωμή εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών έτους 2014 ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις των Υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Αναπλ. Οικονομικών καθορίζουν τη διαδικασία για την πληρωμή εισοδηματικής ενίσχυσης σύμφωνα με την Οδηγία 85/148/ΕΟΚ).

Βάσει αυτών, η αρμοδιότητα για τη συγκέντρωση και τον έλεγχο των αιτήσεων και των δικαιολογητικών μεταβιβάζεται στις Διευθύνσεις Οικονομικού- Διοικητικού στις έδρες των προβλεπόμενων νομών.

Εν προκειμένω ο Δήμος Αλμυρού και η Διεύθυνση Οικονομικού αναλαμβάνει μέσω του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών τη συγκέντρωση των αιτήσεων με τα συνημμένα δικαιολογητικά.

Για το Νομό Μαγνησίας ο καθορισμός γίνεται ως εξής για τις ορεινές περιοχές Δήμου Αλμυρού: Αγ. Θεοδώρων, Αγ. Ιωάννου, Ανάβρας, Ανθοτόπου, Αχιλλείου, Βρυναίνης, Κοκκοτών, Κωφών, Πτελεού, Φυλάκης κ οικ. Νεοχωρακίου και Ζαρκαδοχωρίου και για τις μειονεκτικές περιοχές Δήμου Αλμυρού: Αγ. Τριάδας, Αμαλιαπόλεως, Δρυμώνα, Ευξεινούπολης Κροκίου, Πλατάνου, Σούρπης.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι δικαιούχοι είναι τα εξής:

1) Αίτηση του δικαιούχου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, δ/νση, τηλέφωνο, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού.

2) Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου,

3) Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τράπεζας, όπου φαίνεται το ΙΒΑΝ.

4) Βεβαίωση Δημάρχου του τόπου κατοικίας του δικαιούχου από την οποία προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον συνεχής διαμονή του σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή.

5) Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος οικονομικού έτους 2014.

6) Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1έτους 2014).

7) Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986, περί μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για την ίδια οικογένεια μέσα στο ίδιο έτος.

Το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται σε 600 ευρώ ετησίως εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ και σε 300 ευρώ εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των 3.000 και των 4.700 ευρώ. Η εισοδηματική ενίσχυση καταβάλλεται εφάπαξ από την 1η Σεπτεμβρίου εκάστου ημερολογιακού έτους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου