ΑΛΜΥΡΟΣ

Μπλόκα του Δασαρχείου αποτρέπουν το παράνομο κυνήγι

μπλόκα-του-δασαρχείου-αποτρέπουν-το-π-100168

Σημειώθηκαν δύο περιστατικά λαθροθηρίας

Ούτε μήνας δεν συμπληρώθηκε από τότε που ξεκίνησε η νέα κυνηγετική περίοδος και ήδη το Δασαρχείο Αλμυρού έχει βεβαιώσει δύο περιστατικά λαθροθηρίας, ενώ στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη κίνησε διαδικασία για άσκηση ποινικής δίωξης για τέσσερα περιστατικά λαθροϋλοτομίας.

Στις 12 Σεπτεμβρίου πρωινή ώρα όχημα του Δασαρχείου καταδίωξε δύο άτομα που είχαν μεταβεί στην Οθρυ για κυνήγι μάλλον λαγού, ενώ απαγορευόταν. Οι παραβάτες εγκατέλειψαν το αυτοκίνητό τους στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φυσίγγια, ενώ υπήρχε και η κλούβα για τα ζώα αν και απαγορεύεται η δίωξη με σκυλιά. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση μαζί με τα εκπαιδευμένα σκυλιά τους.

Η δεύτερη περίπτωση σημειώθηκε βραδινές ώρες της 5ης Σεπτεμβρίου οπότε δύο άτομα συνελήφθησαν για παράνομη θήρα. Σε έλεγχο στο Ι.Χ. τους διαπιστώθηκε ότι έφεραν όπλο προφανώς έτοιμοι για να ξεκινήσουν το κυνήγι σε μέρα και χρόνο που απαγορευόταν. Επιπλέον η νομοθεσία προβλέπει ότι τα όπλα πρέπει να φυλάσσονται λυμένα σε θήκη.

Και σε αυτήν την περίπτωση κινήθηκε διαδικασία για την άσκηση ποινικής δίωξης. Για την άμεση επέμβαση ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλμυρού με ανάρτησή του συγχαίρει τον ομοσπονδιακό θηροφύλακα του Δασαρχείου Αλμυρού καθώς και τον Δασάρχη. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλμυρού δεσμεύεται ότι κάποιοι θα ξεχάσουν τι θα πει παράνομο κυνήγι.

Λαθροϋλοτομία

Στο μεταξύ ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά τέσσερα περιστατικά παράνομης λαθροϋλοτομίας στην Οθρυ μετρά το Δασαρχείο Αλμυρού. Καλά – καλά δεν έχει πιάσει το κρύο και ασυνείδητοι προχωρούν στην κοπή δέντρων προφανώς για να καλύψουν τις ανάγκες του χειμώνα. Ωστόσο η κοπή δέντρων απαγορεύεται. Το Δασαρχείο Αλμυρού και σε αυτές τις περιπτώσεις κίνησε την προβλεπόμενη διαδικασία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου