ΑΛΜΥΡΟΣ

Μεταφορά του προσωπικού του ΠΕΔΥ στο Κ.Υ. ζητά η δημοτική αρχή Αλμυρού

μεταφορά-του-προσωπικού-του-πεδυ-στο-κ-109368

Τη μεταφορά του προσωπικού του ΠΕΔΥ στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και την επαρκή στελέχωση των περιφερειακών ιατρείων θέτει στο τραπέζι του διαλόγου ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης.

Σε συνάντηση χθες του δημάρχου Αλμυρού με το Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, Κώστα Καραμπάτσα και το διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, Παναγιώτη Γεωργιάδη, εξετάστηκε η συγκατοίκηση.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό που ο δήμαρχος Αλμυρού έβαλε προτεραιότητά του την υγεία. Όπως είπε, είναι πολύ σημαντικό ότι ο κ. Εσερίδης έβαλε στο τραπέζι το θέμα συγκατοίκησης του ΠΕΔΥ με το Κέντρο Υγείας Αλμυρού.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού θα συγκαλέσει σύσκεψη το προσεχές διάστημα για τη μεταφορά του προσωπικού του ΠΕΔΥ, το οποίο αυτή τη στιγμή υπολειτουργεί σε σχέση με τον όγκο περιστατικών που δεχόταν σαν ΙΚΑ Αλμυρού.

Το θέμα σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ βρίσκει σύμφωνη την 5η ΥΠΕ πλην όμως χρειάζεται να συμφωνήσει και το υπουργείο Υγείας.

Το Κέντρο Υγείας Αλμυρού θα συμπληρωθεί με το προσωπικό του πρώην ΙΚΑ στο οποίο εργάζονται τέσσερις γιατροί, ένας οδοντίατρος, ένας ακτινολόγος, ένας χειρουργός και ένας γενικός γιατρός. Επιπλέον, με το παραϊατρικό του προσωπικό, που αποτελούν δύο νοσηλεύτριες και μία μαία.

Για το θέμα του παιδιάτρου, που επίσης τέθηκε, ο Διοικητής του Νοσοκομείου ανέφερε ότι προβλέπεται το ξεπάγωμα μόνιμων προσλήψεων για παιδιάτρους στη Μαγνησία. «Αν αυτοί έχουν σαν βάση το Αχιλλοπούλειο θα μπορούν να καλύπτουν τον Αλμυρό 2-3 φορές την εβδομάδα» πρόσθεσε ο ίδιος.

Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι ελλείψεις αγροτικών ιατρών σε χωριά του Δήμου Αλμυρού. Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο Πτελεός θα καλυφθεί για τους επόμενους 3 μήνες και μέχρι τα Χριστουγέννα θα έχουν καλυφθεί όλες οι κενές θέσεις.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου