ΑΛΜΥΡΟΣ

Αλλάζει όψη η Ευξεινούπολη

αλλάζει-όψη-η-ευξεινούπολη-114501

Η βελτίωση της καθημερινότητας στόχος του τεχνικού προγράμματος

Εργα με έμφαση τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη περιλαμβάνει το τεχνικό πρόγραμμα της Δημοτικής Ενότητας Ευξεινούπολης για το έτος 2014-2015 που θα τεθεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού.

Ο προγραμματισμός της Δημοτικής Ενότητας ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στη συντήρηση της οδοποιίας, εσωτερική και αγροτική, ενώ ιεραρχεί ως υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα την αντιμετώπιση του προβλήματος των συχνών ατυχημάτων στην είσοδο της Ευξεινούπολης.

Ο πρόεδρος της Τοπικού Συμβουλίου, Αργύρης Τέφογλου, εξηγεί ότι αν και υπάρχει σήμα στοπ στην είσοδο της Ευξεινούπολης (οδός διπλής κατεύθυνσης), ωστόσο για κάποιο λόγο παραβιάζεται και μάλιστα συχνά, με αποτέλεσμα τις συγκρούσεις οχημάτων με αυτά που εισέρχονται από τη λοξή διασταύρωση.

Ο μεγάλος αριθμός των τροχαίων υλικών ζημιών σε συνδυασμό και με το θανατηφόρο πριν μερικά χρόνια με θύμα οδηγό φορτηγού, κινητοποιεί την Δημοτική Κοινότητα. Ο κ. Τέφογλου σημείωσε χαρακτηριστικά ότι επιτέλους το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση του οδικού δικτύου γενικότερα καταλαμβάνουν μεγάλο όγκο στο τεχνικό πρόγραμμα, που προβλέπει εργασίες συντήρησης, ασφαλτόστρωση της οδού Ανατολικής Ρωμυλίας και μεταξύ άλλων τσιμεντόστρωση πεζοδρομίων, με έμφαση σε αυτά που βρίσκονται περιμετρικά των σχολείων.

Οσον αφορά την αγροτική οδοποιία, θα γίνουν επίσης εργασίες συντήρησης, με στόχο να αποκατασταθεί η προσβασιμότητα όπου υπήρξαν προβλήματα από τα καιρικά φαινόμενα.

Αλλα έργα

Ο προγραμματισμός για τα έργα το 2014-2015 θα συμπεριλάβει ακόμη τη δημιουργία τριών αιθουσών πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο, καθώς ενώ υπάρχει η πολυτέλεια του χώρου, δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες αίθουσες για δημιουργικές δραστηριότητες. Επιπλέον, την κατασκευή κεραμοσκεπής ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο υγρασίας.

Οσον αφορά τη συντήρηση του Κοινοτικού Κτηρίου Ευξεινούπολης, ο κ. Τέφογλου είπε ότι πρέπει οπωσδήποτε να δρομολογηθεί. Οπως εξήγησε, το υπόγειο του Κοινοτικού Κτηρίου έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, ενώ απαιτείται ελαιοχρωματισμός εξωτερικά του κτηρίου και ευπρεπισμός του πρασίνου. Απαραίτητο κρίνεται ακόμη να κατασκευαστεί ράμπα, ώστε να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

Η Δημοτική Ενότητα προτείνει ακόμη την αντικατάσταση σωλήνων ύδρευσης στις οδούς Αλεξάνδρου Αντωνιάδη, Μικράς Ασίας, Ελευθερίου Βενιζέλου και Εθνικής Αντίστασης καθώς πρόκειται για το τελευταίο κομμάτι του δικτύου με σωλήνες από αμίαντο.

Η διαμόρφωση της παραλίας του Αγίου Ιωάννη Τσιγγελίου, η οποία σήμερα παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, βεβαίως καταλαμβάνει ξεχωριστή θέση στο τεχνικό πρόγραμμα ώστε να καταστεί επισκέψιμη, ενώ η Δημοτική Ενότητα θα αναζητήσει τρόπους ώστε το αλιευτικού καταφυγίου Αγίου Ιωάννη Τσιγγελίου να καταστεί προσβάσιμο.

Το τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει εργασίες στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης, προμήθεια κλιματιστικών στο Πολιτιστικό Κέντρο. Μεταξύ των άλλων, στα έργα προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού συγκαταλέγονται εργασίες στον αύλειο χώρο της Εκκλησίας, διαπλάτυνση του περιφερειακού δρόμου, καθαρισμός της δεξαμενής της πηγής Καρυά, επαναλειτουργία του σιντριβανιού της κεντρικής πλατείας, φωτισμός της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, κατασκευή εγκαταστάσεων υγιεινής στο νεκροταφείο κ.α.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου