ΑΛΜΥΡΟΣ

Από τη Ν. Κορέα στην Ανάβρα ~ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

από-τη-ν-κορέα-στην-ανάβρα-επισκεψη-δη-121450

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την περιοχή φαινόμενο της Μαγνησίας

Το γύρο του κόσμου κάνει το φαινόμενο Ανάβρα, που αποτελεί περιοχή πρότυπο διεθνώς, με μηδενική ανεργία, προσελκύοντας τηλεοπτικά συνεργεία από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Κορέας. Συγκεκριμένα, επισκέφτηκε πρόσφατα το χωριό δημοσιογράφος από τη Νότια Κορέα, ο οποίος εργάζεται σε ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα, που «αγκαλιάζεται» από 50 εκατομμύρια αναγνώστες. Ο Τάε Σέοπ Μπυόν, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Hankookalbo-TheKoreaTimes», επισκέφτηκε την Ανάβρα, προκειμένου να καταγράψει δημοσιογραφικά τα έργα ανάπτυξης και την ανοδική πορεία της Ανάβρας, σε αντιδιαστολή με την πορεία της Ελλάδας.

Ο Νότιο Κορεάτης δημοσιογράφος συναντήθηκε με τον π. πρόεδρο της Κοινότητας και νυν πρόεδρο της «Αναβρά-Ζω» κ. Δημήτρη Τσουκαλά, με τον οποίο είχαν μακρά συζήτηση για όλα τα θέματα της περιοχής, με την βοήθεια της διερμηνέως κ. Σοφίας Αμπντούλ. Η συζήτηση περιστράφηκε, ειδικότερα, γύρω από τα θέματα πράσινης ανάπτυξης και το αιολικό πάρκο, το οποίο επισκέφθηκε ο Νοτιοκορεάτης δημοσιογράφος, παράλληλα με το Πάρκο, τις πηγές της Ανάβρας και άλλα αξιοθέατα του χωριού. Παρών στην συνάντηση ήταν ο κ. Εμμανουήλ Σαββάκης, εθελοντής-μέλος της GREEN PEACE μέσω της οποίας οριστικοποιήθηκε η συνάντηση στην Ανάβρα. Τα μέλη της τριμελούς αποστολής παρέμειναν επί μέρα στην Ανάβρα, εμπλουτίζοντας με πλούσιο οπτικό υλικό τις εντυπώσεις τους.

Ο κ. Τσουκαλάς, ο οποίος δέχεται από παντού προσκλήσεις, προκειμένου να μιλήσει για τις πρωτοβουλίες που κυριολεκτικά απογείωσαν το χωριό, επισημαίνει ότι «η Ανάβρα ήταν πρώτη σε ανάπτυξη και έτσι έγινε γνωστή, για την οργάνωση της κτηνοτροφίας και τα έργα που επιχειρήσαμε, τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον».

Τα μέλη της δημοσιογραφικής αποστολής από τη Νότια Κορέα εντυπωσιάστηκαν από όσα είδαν, και θα μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους στην μακρινή πατρίδα τους. «Το παράδειγμα της Ανάβρας έστειλαν ως μια καλή οργανωτική πρακτική, οι επικεφαλής της Ελλάδας στο συνέδριο της Νυρεμβέργης. Οι καλές πρακτικές και η ανάπτυξη του χωριού, που έφτασε από το πλην δέκα, με άριστα το δέκα, στο σημείο να είναι πρώτη στην Ελλάδα περιοχή σε επίπεδο ανάπτυξης, αποτελούν πρότυπο διεθνώς» όπως υπογραμμίζει ο κ. Τσουκαλάς, ο οποίος επισημαίνει παράλληλα ότι βασικός πυλώνας ανάπτυξης είναι η οργάνωση και η πρόοδος, σύμφωνα με τα κελεύσματα των καιρών.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου