ΑΛΜΥΡΟΣ

Ελπίδες για μείωση ανταποδοτικών στους τρίτεκνους μετά τη δικαίωση του Δ. Κορινθίων

ελπίδες-για-μείωση-ανταποδοτικών-στο-127008

Ελπίδες για μείωση στα δημοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης γεννά στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Τριτέκνων Επαρχίας Αλμυρού η δικαίωση της προσφυγής του Δήμου Κορινθίων από την Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006, στην οποία είχε προσφύγει κατά της απόφασης της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που δεν έκανε δεκτή τη μείωση στα ανταποδοτικά τέλη κατά 40%.

Η Ειδική Επιτροπή αναγνώρισε το δικαίωμα στους τρίτεκνους να περιλαμβάνονται στο άρθρο 202 του Νόμου 3463/2006 όπου τονίζεται ότι: Οι τρίτεκνοι έχουν σχεδόν τα ίδια δικαιώματα με τους πολύτεκνους. Συγκεκριμένα, έχουν μειωμένη διάταξη εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ τα παιδιά τριτέκνων. Μειωμένα εισιτήρια σε δημόσιες συγκοινωνίες και ΚΤΕΛ, δικαιούνται ειδικών επιδομάτων, ενώ μεταξύ άλλων τυγχάνουν ειδικής μοριοδότησης εισαγωγής σε δημόσια ΙΕΚ και έχουν κάρτα Πολιτισμού.

Η απόφαση επικαλείται τη μείωση των τελών στους Δήμους Καλαμάτας, Χανίων, Περιστερίου, Πετρούπολης και Ναυπλίου.

Ο δήμος Κορινθίων υποστήριξε κι ο ισχυρισμός του έγινε δεκτός ότι νομίμως είχε αποφασιστεί στις 30 Οκτωβρίου 2013 η μείωση στα ανταποδοτικά τέλη στους τρίτεκνους αφού στο παρελθόν υπήρξαν και οι σχετικές αποφάσεις των προαναφερόμενων δήμων.

Ο Σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων Τριτέκνων Δήμου Αλμυρού μετρά 226 οικογένειες. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Αποστολόπουλος, σημείωσε ότι η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει ένα μεγάλο αριθμό τρίτεκνων οικογενειών να αντιμετωπίζει πρόβλημα βιοπορισμού.

Επικαλούμενος τα προγράμματα τροφίμων, ο κ. Αποστολόπουλος σημείωσε ότι τουλάχιστον 60-65 οικογένειες τριτέκνων έχουν εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ και χρειάζονται ενίσχυση.

Ο Σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων Τριτέκνων κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να διευκολύνει την κατάσταση. Ο πρόεδρος του Συλλόγου τόνισε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο έχει απευθυνθεί σε όλους τους Συλλόγους, ζητώντας τιμές έκπτωσης στα προϊόντα που διαθέτουν. Οπως είπε: «Βλέποντας το φαινόμενο οικογένειες τριτέκνων να βιώνουν σε συνθήκες πραγματικής ανέχειας κινηθήκαμε να βγάλουμε κάρτες μέλους του Συλλόγου για εκπτώσεις σε προϊόντα.

Ηρθαμε σε επικοινωνία με τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους κρεοπώλες, τα Σούπερ Μάρκετ της περιοχής. Ανταποκρίθηκαν. Ο κάθε επαγγελματίας κάνει το δικό του ποσοστό έκπτωσης. Το ίδιο πράξαμε και με τα Φροντιστήρια» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Τριτέκνων Επαρχίας Αλμυρού αναμένει τις απαντήσεις του ΚΤΕΛ, ναυτιλιακών και αεροπορικών εταιρειών και του ΟΣΕ, όπου επίσης απευθύνθηκε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου