ΑΛΜΥΡΟΣ

Εκστρατεία καθαρισμού στην πόλη

εκστρατεία-καθαρισμού-στην-πόλη-127728

Η δημοτική αρχή παλεύει να αλλάξει την εικόνα

Εκστρατεία καθαρισμού ξεκίνησε με το «καλημέρα» η δημοτική αρχή Δημήτρη Εσερίδη. Από την πρώτη εβδομάδα ανάληψης των καθηκόντων, προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι η καθαριότητα της πόλης.

Ηδη έχει πραγματοποιηθεί η αποκομιδή απορριμμάτων και πλύσιμο κάδων από άκρη σε άκρη ολόκληρου του καλλικρατικού δήμου Αλμυρού.

Σε δέκα μέρες που εκτιμάται ότι θα έχουν αποχωρήσει από τους τουριστικούς προορισμούς του Αλμυρού και οι τελευταίοι παραθεριστές θα ξεκινήσουν και οι εργασίες αγροτικής οδοποιίας ώστε σε Πτελεό – Αχίλλειο που θα ξεκινήσει η συλλογή ελιών να εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα στα χωράφια.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν στα υπόλοιπα χωριά του Δήμου.

Στο μεταξύ, η δημοτική αρχή αναζητεί τρόπους για να καλύψει τα κενά του προσωπικού. Οπως είπε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας ζωής, Καθαριότητας, Πρασίνου και Ανακύκλωσης Κωνσταντίνος Βαλαμούτης χρειάζονται τουλάχιστον 40 άτομα στην Υπηρεσία.

Αυτή τη στιγμή το προσωπικό αποτελείται από 25 άτομα μαζί με τους υδραυλικούς, τους εργαζόμενους στο Πράσινο, το χειρισμό μηχανημάτων.

Τα δίμηνα προγράμματα έχουν τελειώσει, ενώ η δημοτική αρχή δεν μπορεί να κάνει χρήση του δικαιώματος για προσλήψεις προσωπικού με 8μηνες συμβάσεις, αφού καλύτερη εποχή για τη διενέργειά τους κρίνεται ο Μάιος ενόψει της επόμενης τουριστικής σεζόν.

Τα κενά στο προσωπικό είναι τέτοια, ώστε όταν δίνονται άδειες και ρεπό να ανατρέπεται το πρόγραμμα της Υπηρεσίας, καθώς οι βάρδιες δεν βγαίνουν.

Οι συμβάσεις των δεκαπέντε συνολικά εργαζομένων με δίμηνα προγράμματα έληξαν.

Παρ’ όλα αυτά, η Υπηρεσία παλεύει με τις δικές της δυνάμεις για να αλλάξει την εικόνα της πόλης προχωρώντας σε ένα αποδοτικότερο προγραμματισμό.

Ο κ. Βαλαμούτης είπε χαρακτηριστικά, ότι το μόνο που θέλουμε από τους πολίτες είναι να μην αφήνουν τα κλαδιά από τα δέντρα έξω στους δρόμους. Τα απορριμματοφόρα, εξήγησε, δεν μπορούν να τα συλλέξουν, καθώς χρειάζεται φορτηγό.

Ο στόλος της Υπηρεσίας κρίνεται ικανοποιητικός παρά τις βλάβες που σημειώνονται. Συνολικά ο Δήμος Αλμυρού έχει έξι απορριμματοφόρα και ένα πλυντήριο. Επιπλέον, ικανοποιητικά κρίνονται και τα υλικά που διαθέτει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου