ΑΛΜΥΡΟΣ

Aυλαία στις εκπτώσεις

aυλαία-στις-εκπτώσεις-141369

Αυξημένη κίνηση στην εμπορική αγορά αλλά…

«Ζεστάθηκε» αλλά όχι όσο έπρεπε η εμπορική αγορά του Αλμυρού κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων. Η κίνηση ήταν αυξημένη αλλά ο τζίρος σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν είναι εκείνος που θα δημιουργήσει σημαντική ρευστότητα για τους εμπόρους της περιοχής που όπως σε ολόκληρη την επικράτεια αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της μειωμένης αγοραστικής δύναμης.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει και επίσημος απολογισμός όσον αφορά το πώς κινήθηκε η αγορά κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής εκπτωτικής περιόδου ενώ τα εμπορικά καταστήματα ετοιμάζονται ήδη για την φθινοπωρινή σεζόν.

Ωστόσο έντονος παραμένει ο προβληματισμός για τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά και προκαλούν πονοκέφαλο στον κλάδο και έχουν να κάνουν τόσο με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές όσο και με την έλλειψη ρευστότητας και τον ΟΑΕΕ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οικονομική κρίση έχει χτυπήσει την εμπορική αγορά του Αλμυρού ενώ εκτιμάται ότι η γενικότερη πτώση της εμπορικής κίνησης και του τζίρου των καταστημάτων φτάνει το 25% έως 40% σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που προκαλεί επιπλέον ανησυχία στους επαγγελματίες που ψάχνουν τρόπους για να ενισχύσουν το εισόδημά τους και να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους «ζωντανές».

Μέσα στο Σεπτέμβριο πάντως τόσο ο εμπορικός σύλλογος Αλμυρού όσο και οι επαγγελματοβιοτέχνες προγραμματίζουν νέες συγκλίσεις των θεσμικών οργάνων όπου θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ανοιχτά ζητήματα και θα κατατεθούν προτάσεις ενώπιον των φορέων με πρώτη τη νέα δημοτική αρχή ώστε σε συνεργασία όλων να αναζητηθούν λύσεις που θα ανακουφίσουν την αγορά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου