ΑΛΜΥΡΟΣ

Ξεκινούν τα έργα ανάπλασης

ξεκινούν-τα-έργα-ανάπλασης-141408

Περιλαμβάνονται παρεμβάσεις βιοκλιματικής αναβάθμισης της Πλατείας

H κατασκευή του έργου της «Βιοκλιματικής αναβάθμισης Πλατείας και περιμετρικών οδών κέντρου Αλμυρού ξεκινά στον Αλμυρό.

Οι εργασίες θα αρχίσουν από τη συμβολή των οδών Μιχοπούλου με Βασιλέως Γεωργίου. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση από το Δήμο το τμήμα της οδού Βασιλέως Γεωργίου από Μιχοπούλου μέχρι Δημ. Αργυροπούλου θα παραμείνει κλειστό από 1η Σεπτεμβρίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου για να βοηθηθούν τα συνεργεία.

Για το συγκεκριμένο έργο υπήρξε θετική αξιολόγηση του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) που εξέτασε τη μελέτη της Ανάπλασης της πλατείας και περιμετρικών οδών του Κέντρου του Αλμυρού.

Το έργο χρηματοδοτείται από τον άξονα «Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος & Αστικές Μεταφορές – Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013». Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι από τις 15 μελέτες που εγκρίθηκαν σε 1η φάση και 6 που θα εγκριθούν σε 2η φάση, αυτή του Δήμου Αλμυρού ήταν όγδοη στη σειρά, ενώ είναι από τις ελάχιστες προτάσεις που εντάχθηκαν και δεν αφορούν πρωτεύουσα Νομού της χώρας.

Με το έργο αυτό, το κέντρο της πόλης θα αλλάξει ριζικά μορφή, ενώ θα αποτελέσει μέσο για την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων ενώ προβλέπεται μείωση της ζέστης στον Αλμυρό κατά 2-3 βαθμούς το καλοκαίρι και αυτό από τα έργα βιοκλιματικής.

Σύμφωνα με τη μελέτη η κεντρική πλατεία αναμένεται να εξελιχτεί σε ένα τεράστιο και σύνθετο φυσικό αιρκοντίσιον όπως και περιμετρικοί οδοί, πεζόδρομοι και τμήμα της εμπορικής αγοράς με συστήματα γεωθερμικού κλιματισμού για το φυσικό δροσισμό της πλατείας (υπόγειοι αγωγοί θα διέρχονται κοινόχρηστους χώρους της με εξόδους σε ανοιχτά σημεία), οικολογική δόμηση και βιοκλιβατική αρχιτεκτονική, που θα είναι μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά της πλατείας.

Η ανάπλαση της πλατείας αναμένεται να αναβαθμίσει συνολικά το κέντρο της πόλης του Αλμυρού

Ετσι θα είναι η πλατεία μετά τη βιοκλιματική αναβάθμιση

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου