ΑΛΜΥΡΟΣ

Μικρή ανταπόκριση στη ρύθμιση ~ Δεν προχώρησαν σε διακανονισμό στον Αλμυρό

μικρή-ανταπόκριση-στη-ρύθμιση-δεν-προ-142490

Αρκετοί οφειλέτες του Δήμου Αλμυρού δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν σε ρύθμιση

Μικρή ήταν η ανταπόκριση των επαγγελματιών να προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών τους στο Δήμο Αλμυρού είτε από τέλη χρήσης πεζοδρομίων και τραπεζοκαθισμάτων είτε από άλλες ληξιπρόθεσμες οφειλές που αφορούν στην ύδρευση, γεγονός που επιβεβαιώνει και την αδυναμία των περισσοτέρων να ανταπεξέλθουν ακόμη και με ρύθμιση σε συσσωρευμένες υποχρεώσεις παρελθόντων ετών.

Η προθεσμία για τη ρύθμιση έχει λήξει ωστόσο το Υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να δώσει παράταση στη διάρκεια της ρύθμισης μέχρι το τέλος του έτους. Προς αυτή την κατεύθυνση πιέζει και η ηγεσία της ΚΕΔΕ, μιας και δεν ήταν λίγοι οι οφειλέτες οι οποίοι επιθυμούν να ενταχθούν αλλά δεν πρόλαβαν τις προθεσμίες

Οπως έχει τονίσει ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε παράταση της ισχύουσας διάταξης για το διακανονισμό των οφειλών αρχικά μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου.

Στόχος είναι να ανταποκριθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δημότες και επιχειρήσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν και τη δημοτική ενημερότητα που έχει θεσμοθετηθεί με πρόσφατο νόμο, η οποία είναι απαραίτητη στις συναλλαγές με το Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών προσανατολίζεται να εισαγάγει σε νομοσχέδιο τροπολογία που θα περιλαμβάνει την παράταση του διακανονισμού για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, που θα περιλαμβάνει εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό 100% από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων. Για οφειλές μέχρι 5.000,00 ευρώ ρύθμιση σε 24 δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό 80% από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων και υπό την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν είναι μικρότερη των 100 ευρώ. Για οφειλές από 5.000,01 ευρώ μέχρι 10.000,00 ευρώ σε 48 δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό 50% από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων. Για οφειλές από 10.000,01 ευρώ μέχρι 20.000,00 ευρώ σε 72 δόσεις, με απαλλαγή κατά 30% από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων. Για οφειλές από 20.000,01 ευρώ και πάνω σε 100 δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό 10% από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου