ΑΛΜΥΡΟΣ

Δύο φλεγόμενα μέτωπα στον Αλμυρό

δύο-φλεγόμενα-μέτωπα-στον-αλμυρό-151523

Ενώ κατέκαιγε εκτάσεις φωτιά στο Νεοχωράκι, νέα πυρκαγιά ξέσπασε στην Ανάβρα

Για δεύτερο 24ωρο χθες πύρινες «γλώσσες» συνέχισαν να καταβροχθίζουν δασικές εκτάσεις στην περιοχή του Αλμυρού, μεταξύ των χωριών Νεοχωράκι και Αγία Τριάδα, η οποία ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής. Την ώρα μάλιστα που πυροσβέστες έδιναν μεγάλη μάχη, από στεριά και από αέρα, για να ελέγξουν τις φλόγες, νέο πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε στην Ανάβρα. Και η νέα πυρκαγιά ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή, με τις πυροσβεστικές αρχές να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο του εμπρησμού.

Τουλάχιστον 35 στρέμματα δασικής έκτασης είχε κάψει η φωτιά στο Νεοχωράκι, με ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης να περνούν χθες στο δεύτερο 24ωρο παλεύοντας με την καταστροφική μανία της πυρκαγιάς. Το βράδυ δίνονταν ενημέρωση για μερικό έλεγχο της μεγάλης πυρκαγιάς, που δείχνει αρχικά να προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι. Πεζοπόρα τμήματα συμμετείχαν στη δύσκολη κατάσβεση, ενώ ρίψεις νερού έγιναν από πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Περίπου στις 4μμ, στο μεταξύ, νέα εστία πυρκαγιάς, στην περιοχής της Ανάβρας, κινητοποίησε πυροσβέστες. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή, μέσα σε χαράδρα, κάνοντας δύσκολη την πρόσβαση οχημάτων. Και στη νέα φωτιά που μαίνονταν το βράδυ επιχειρούσαν πεζοπόρα τμήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου