ΑΛΜΥΡΟΣ

Ικανοποιητική ροή στις εκπτώσεις

ικανοποιητική-ροή-στις-εκπτώσεις-153337

Σταθεροποιήθηκαν οι αγορές τον Αύγουστο – Αισιόδοξα μηνύματα

Με ικανοποιητική ροή στην κίνηση των καταναλωτών στην εμπορική αγορά της πόλης συνεχίζεται για έκτη εβδομάδα η εκπτωτική περίοδος.

Στα εμπορικά καταστήματα παρατηρείται μία σταθεροποίηση τον τρέχοντα μήνα ως προς τις αγορές γεγονός που ευχαριστεί τον Εμπορικό Σύλλογο Αλμυρού.

Το βύθισμα στις αγορές που παρατηρούταν κάθε χρόνο από το 2009 και μετά φαίνεται ότι ξεπερνιέται, είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Παναγιώτης Μπούντης.

Ο ίδιος απέδωσε τη σταθεροποιητική τάση στην αγορά στη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα που παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι ο Αλμυρός.

Ο κ. Μπούντης σημείωσε: «Οι Αλμυριώτες επιστρέφουν στα πατρικά τους σπίτια για καλοκαίρι, τα οποία χρησιμοποιούν πλέον ως εξοχικά. Η οικονομική άνεση για διακοπές, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, δεν υπάρχει.

Η εμπορική αγορά βγαίνει κερδισμένη. Εκτός από την αυξημένη καταναλωτική κίνηση λόγω των εκπτώσεων υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα στην αγορά και από τους Αλμυριώτες που επιστρέφουν στον τόπο τους για καλοκαίρι» πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα στοιχεία για τον απολογισμό της περιόδου των εκπτώσεων είναι ενθαρρυντικά για τον Εμπορικό Σύλλογο Αλμυρού.

Ενώ η εκπτωτική περίοδος οδεύει προς το τέλος, καθώς θα λήξει στο τέλος του Αυγούστου, η κίνηση στην εμπορική αγορά εξακολουθεί να είναι αυξημένη παρά τις διακοπές τους καλοκαιριού.

Αυτή τη στιγμή τα ποσοστά εκπτώσεων έχουν φτάσει στο 40-60% των αρχικών τιμών ανάλογα με το είδος και τις αποφάσεις του κάθε καταστήματος.

Στην εμπορική αγορά εξακολουθεί να υπάρχει επάρκεια σε όλα τα είδη, ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ, παιδικό ρούχο.

Ο Εμπορικός Σύλλογος προτρέπει για ακόμη μία φορά τους καταναλωτές να προτιμήσουν την πόλη τους για τις καλοκαιρινές τους αγορές. Οπως αναφέρει ο κ. Μπούντης, στα καταστήματα υπάρχει και επάρκεια προϊόντων και ποιότητα. Η δε ενδυνάμωση της εμπορικής αγοράς συνιστά νέες θέσεις εργασίας και ανακύκλωση του χρήματος στην πόλη.

Τα εμπορικά καταστήματα έχουν δυσβάσταχτα πάγια έξοδα. Οι οφειλές στην Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και γενικότερα η εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλμυρού στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σεπτεμβρίου θα θέσει εκ νέου όλα τα ζητήματα και θα εξετάσει πως θα κινηθεί σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου