ΑΛΜΥΡΟΣ

Μεγάλο ενδιαφέρον για τις δράσεις του ΚΔΒΜ

μεγάλο-ενδιαφέρον-για-τις-δράσεις-του-153792

Πάνω από 200 ενήλικες παρακολούθησαν πέρυσι εκπαιδευτικά προγράμματα

Με μεγάλη συμμετοχή ενηλίκων πραγματοποιήθηκαν την εκπαιδευτική χρονιά 2013-2014 τα προγράμματα γενικής εκπαίδευσης με δράσεις εθνικής εμβέλειας που υλοποιήθηκαν από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Αλμυρού.

Οι συμμετέχοντες ενήλικες ξεπέρασαν τους 200 και τις μέρες αυτές καλούνται από το δήμο Αλμυρού να παραλάβουν τις βεβαιώσεις παρακολούθησης των προγραμμάτων.

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες ήταν εκπαιδευτικοί και εγγράφηκαν στο πεδίο κοινωνία της γνώσης και της πληροφορίας, ενώ μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον από άνεργους και εργαζόμενους, άνδρες και γυναίκες, διαφόρων ειδικοτήτων για τις ξένες γλώσσες, με κύριες την ιταλική, τη ρώσικη, την ισπανική και την αγγλική.

Προγράμματα επιμόρφωσης ενηλίκων πραγματοποιήθηκαν και για πεδία όπως η διακόσμηση, που ενδιέφερε πολλές άνεργες γυναίκες, αλλά και η γεωργία και φυσική πόλη.

Με δεδομένο το ενδιαφέρον, όπως είπε η υπεύθυνη οργάνωσης του ΚΔΒΜ του δήμου Αλμυρού, Ηλιάνα Σαμαρά, τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα συνεχιστούν και φέτος. Τα πεδία αυτών θα καθοριστούν σε συνάρτηση με τις προτιμήσεις των ενήλικων για επιμόρφωση, καθώς κάθε τμήμα θα πρέπει συγκεντρώνει τουλάχιστον δεκαπέντε άτομα.

Οι στόχοι

Τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης ως μονάδες εκπαίδευσης ενήλικων και υποσύστημα της δια βίου μάθησης, στοχεύουν στη δημιουργία θετικής στάσης ως προς τη μάθηση και ενίσχυση των ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην εκπαίδευση, στην ενίσχυση της ικανότητας προσαρμογής στις γνωστικές απαιτήσεις ενός συνεχώς εξελισσόμενου κοινωνικο-οικονομικού χώρου δράσης των ενηλίκων πολιτών και στη σύνδεση ή επανασύνδεση με την εκπαιδευτική διαδικασία ενηλίκων, οι οποίοι για οποιονδήποτε λόγο δεν ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Ακόμη, στην ενίσχυση των δυνατοτήτων πρόσβασης στην αγορά εργασίας, καθώς και της διατήρησης της θέσης εργασίας ή της επαγγελματικής εξέλιξης, στη συμμετοχή στην «κοινωνία της γνώσης και της πληροφορίας» και πρόσβαση στις νέες εργασιακές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ευκαιρίες, στην αναβάθμιση των συνθηκών εκπαίδευσης, εργασίας και κοινωνικής κατάστασης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων του πληθυσμού και στην ανάπτυξη της ενεργού ιδιότητας του πολίτη.

Μεταξύ των στόχων περιλαμβάνονται και η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου στο πεδίο του πολιτισμού, η ενίσχυση της ισότητας των δύο φύλων, η μείωση του ψηφιακού χάσματος, η δυνατότητα εκπαίδευσης – επιμόρφωσης με ευελιξία ως προς το χώρο και τον χρόνο κ.α.

Βεβαιώσεις του Κ.Δ.Β.Μ. Αλμυρού

Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του δήμου Αλμυρού ενημερώνει ότι οποίοι παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις εθνικής εμβέλειας, μπορούν να παραλάβουν τις βεβαιώσεις παρακολούθησης από το Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Αλμυρού.

Οι βεβαιώσεις παραλαμβάνονται από το γραφείο του Κ.Δ.Β.Μ. (Αθηνών 2, κτήριο Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού). Οι ημέρες και ώρες επικοινωνίας είναι: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 10.00 π.μ. μέχρι τις 12.30μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο ΚΔΒΜ Δήμου Αλμυρού (κ. Σαμαρά Ηλιάνα & κ. Λιούρη Δήμητρα) και στα τηλέφωνα: 2422022502, 6946275133, 6946275120.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) υλοποιούν προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας που προτείνουν οι Δήμοι και ανταποκρίνονται στις τοπικές ανάγκες υποστήριξης και την προώθηση της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και προσωπικής ανάπτυξης των δημοτών τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου