ΑΛΜΥΡΟΣ

Ανοίγει αυλαία το παζάρι Αλμυρού

ανοίγει-αυλαία-το-παζάρι-αλμυρού-160342

Αντίστροφα μετρά ο Αλμυρός, μέχρι το άνοιγμα της εμποροπανήγυρης που αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών από κάθε γωνιά της Μαγνησίας και όχι μόνο.

Το παραδοσιακό παζάρι του Αλμυρού -το μεγαλύτερο επί σειρά ετών και για δεύτερη χρονιά το μοναδικό στο νομό Μαγνησίας- θα ανοίξει τις πύλες του το Σάββατο 23 Αυγούστου και θα διαρκέσει μία εβδομάδα.

Το γεγονός ότι και φέτος θα είναι το μοναδικό παζάρι που φιλοξενεί ο νομός, στρώνει το έδαφος για την εμποροπανήγυρη του Αλμυρού να σπάσει … ρεκόρ επισκεψιμότητας.

Ηδη στο Δήμο Αλμυρού οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις πριν το άνοιγμα της αυλαίας της εμποροπανήγυρης, που αποτελεί έναν επιτυχημένο θεσμό, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες.

Οι πάγκοι άρχισαν να στήνονται από τους 230 περίπου έμπορους που θα συμμετέχουν στη φετινή εμποροπανήγυρη. Θα λειτουργήσει επίσης τμήμα διασκέδασης με πλούσια παιχνίδια και τμήμα εστίασης με ταβέρνες και σουβλατζίδικα.

Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της εμποροπανήγυρης έχει εξασφαλιστεί χώρος 100 στρεμμάτων για τη στάθμευση αυτοκινήτων, σε κάθε περίπτωση όμως ζητείται η κατανόηση και συνεργασία των επισκεπτών, καθώς αναμένεται η καθημερινή προσέλευση κόσμου να ξεπερνά τις 10.000.

Το παζάρι, πέρα από ευκαιρία για διασκέδαση και ευκαιρία για συμφέρουσες αγορές στους επισκέπτες του ιδίως σε περίοδο οικονομικής κρίσης, αναμένεται να αποτελέσει τονωτική ένεση και για τα δημοτικά ταμεία, καθώς εκτιμάται ότι ο Δήμος Αλμυρού θα εισπράξει περίπου 250.000 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου