ΑΛΜΥΡΟΣ

Φωτιά απείλησε κτηνοτροφικές μονάδες στους Κωφούς

φωτιά-απείλησε-κτηνοτροφικές-μονάδε-160413

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε χθες στις 3:10 το μεσημέρι, κάτω από άγνωστες συνθήκες, σε δασική περιοχή πέντε χιλιόμετρα έξω από το χωριό, Κωφοί, στους πρόποδες της Οθρυος, στον Αλμυρό.

Οι πύρινες γλώσσες απείλησαν τέσσερις κτηνοτροφικές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή, χάρη όμως στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, απετράπησαν τα χειρότερα.

Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη αποτελούμενη από 12 οχήματα και 30 άνδρες και τρία πεζοπόρα τμήματα των δέκα ατόμων το καθένα, έδιναν επί ώρες τη μάχη με τις φλόγες. Στην επιχείρηση συνέδραμαν από αέρος και τρία καναντέρ.

Το παρών στο πύρινο μέτωπο έδωσαν ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας, αρχιπύραρχος Νικ. Μιχαλάκης και ο Διοικητής της Π.Υ. Βόλου, αντιπύραρχος Χαράλαμπος Πόζογλου, συντονίζοντας την επιχείρηση.

Η μάχη ήταν άνιση. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή ενώ κατά διαστήματα έπνεαν ισχυροί άνεμοι που δυσχέραναν το έργο των πυροσβεστών.

Τελικώς η φωτιά τέθηκε το βράδυ, υπό μερικό έλεγχο, αφού έκαψε 150 στρέμματα δασικής έκτασης (πουρνάρι).

Η φωτιά στον Αλμυρό, δεν ήταν η μοναδική που κράτησε σε εγρήγορση τις πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας. Αλλες δύο πυρκαγιές ξέσπασαν χθες το μεσημέρι στο Μαρμάρι και τα Φραγκούλια στην Αρεόπολη της Μάνης.

Το Σάββατο ξέσπασαν σε όλη τη χώρα συνολικά 51 πυρκαγιές, ενώ μέχρι το απόγευμα της Κυριακής εκδηλώθηκαν τουλάχιστον 47 φωτιές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς παραμένει υψηλός και για σήμερα Δευτέρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου