ΑΛΜΥΡΟΣ

Βάνδαλοι «χτύπησαν» το Γενικό Λύκειο Αλμυρού

βάνδαλοι-χτύπησαν-το-γενικό-λύκειο-160772

Βάνδαλοι προκάλεσαν ζημιές στο Γενικό Λύκειο Αλμυρού την Τρίτη. Με τη χρήση λοστού άγνωστος αριθμός δραστών έσπασαν την κεντρική είσοδο και έβαψαν στους τοίχους χιτλερικά σύμβολα.

Το γεγονός έγινε αντιληπτό από την καθαρίστρια του σχολείου που βρήκε σπασμένη την πόρτα και κάλεσε τη δημοτική αρχή.

Η Σχολική Επιτροπή του δήμου Αλμυρού προχώρησε ήδη στην αποκατάσταση των ζημιών. Ευτυχώς τα σπρέι που χρησιμοποιήθηκαν για τα ναζιστικά σύμβολα δεν ήταν καλής ποιότητας και οι τοίχοι καθαρίστηκαν χωρίς να απαιτείται ελαιοχρωματισμός.

Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα βανδαλισμών στην περιοχή. Στο 1ο Νηπιαγωγείο Ευξεινούπολης άγνωστοι δράστες έσπασαν τις κλειδαριές από τρεις πόρτες εισήλθαν στο σχολείο άναψαν το καλοριφέρ και το μάτι και αποχώρησαν από το παράθυρο ξεχνώντας τα κλειδιά τους.

Η αποκατάσταση των ζημιών στοίχισε 150 ευρώ στη Σχολική Επιτροπή του δήμου. Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Φώτης Χατζηδημητρίου με αφορμή τις νέες ζημιές αντέδρασε ενοχλημένος.

Οπως είπε: «Ας πάνε αλλού να κάνουν ζημιές. Τα οικονομικά μας είναι πενιχρά για την αποκατάσταση των φθορών ανά τακτά διαστήματα. Μπαίνουν στο 1ο και 4ο Δημοτικά Σχολεία και σπάνε μπουκάλια» πρόσθεσε ο ίδιος.

Να σημειωθεί ότι η Σχολική Επιτροπή Αλμυρού δίνει αγώνα για να εκτελεστούν οι αναγκαίες εργασίες συντήρησης και επισκευών στα σχολικά κτήρια του Νομού.

Τα κονδύλια για τις εργασίες σε αρκετά σχολεία ήρθαν στη δημοτική αρχή τον περασμένο μήνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου