ΑΛΜΥΡΟΣ

Αναβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας Αλμυρού

αναβαθμίζεται-το-κέντρο-υγείας-αλμυρ-161592

Σε Π.Ε.Δ.Υ. με την απορρόφηση του προσωπικού του

Στην αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αλμυρού σε Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας με την μετεγκατάσταση του πρώην ΙΚΑ Αλμυρού στο κτήριο του Κέντρου Υγείας και την απορρόφηση του προσωπικού του θα προχωρήσει η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μετεγκατάσταση του πρώην ΙΚΑ στο Κέντρο Υγείας θα πραγματοποιηθεί σ’ ένα μήνα, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η πλήρης μεταβίβαση όλων των περιουσιακών του στοιχείων.

Το Κέντρο Υγείας Αλμυρού θα συμπληρωθεί με το προσωπικό του πρώην ΙΚΑ στο οποίο σήμερα εργάζονται τέσσερις γιατροί, ένας οδοντίατρος, ένας ακτινολόγος, ένας χειρουργός και ένας γενικός γιατρός. Επιπλέον, με το παραϊατρικό του προσωπικό, που αποτελούν δύο νοσηλεύτριες και μία μαία.

Οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας θα αντιμετωπιστούν με τους γιατρούς του Π.Ε.Δ.Υ. που αυτή τη στιγμή υπολειτουργεί σε σχέση με τον όγκο περιστατικών που δεχόταν σαν ΙΚΑ Αλμυρού, καθώς από το Μάρτιο στελεχώνεται με το μισό -από την προ διαθεσιμότητας εποχή- προσωπικό.

Η συστέγαση των δύο υπηρεσιών υγείας στο κτήριο του Κέντρου Υγείας με τη μορφή Π.Ε.Δ.Υ. εκτιμάται ότι θα έχει σαν αποτέλεσμα την καλύτερη δυνατή και ποιοτική εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι θα μπορούν να βρίσκουν στο ίδιο κτήριο όλες τις ιατρικές ειδικότητες με την αλληλοσυμπλήρωση των κενών τους.

Αυτός είναι και ο λόγος που και οι υπάλληλοι του Π.Ε.Δ.Υ. επιθυμούν τη μεταστέγασή τους στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και στο Κέντρο Υγείας θέλουν να φιλοξενήσουν το πρώην ΙΚΑ. Σε παλαιότερη απόπειρα για τη μετεγκατάσταση του ΙΚΑ στο Κέντρο Υγείας, οι προσπάθειες της 5ης ΥΠΕ είχαν πέσει στο κενό, αφού το ιατρικό προσωπικό ήταν επαρκές και στο Κέντρο Υγείας δεν επαρκούσε ο χώρος για την εγκατάστασή τους.

Σήμερα στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού η βασική έλλειψη που υπάρχει είναι αυτή των δύο γενικών γιατρών μετά τις παραιτήσεις των επιστημόνων από το περιφερειακό ιατρείο Πτελεού.

Το Κέντρο Υγείας Αλμυρού έχει εννέα περιφερειακά ιατρεία, τα οποία κρίνονται επαρκώς στελεχωμένα. Τα περιφερειακά ιατρεία Ν. Αγχιάλου, Ευξεινούπολης, Ανω Μαυρόλοφου, Ανάβρας, Πλατάνου, Βρύναινας, Σούρπης και Ανθότοπου λειτουργούν με δύο γιατρούς, έναν παθολόγο και έναν αγροτικό γιατρό.

Το κενό στο περιφερειακό ιατρείο Πτελεού καλύπτεται από γιατρό από το περιφερειακό ιατρείο Σούρπης και τον ίδιο το διευθυντή του Κέντρου Υγείας.

Το Κέντρο Υγείας αντίστοιχα στελεχώνεται με τέσσερις γιατρούς, όλοι γενικής ιατρικής, πέντε οδηγούς ασθενοφόρων και δώδεκα νοσηλεύτριες. Είναι εξοπλισμένο με δύο ασθενοφόρα, εκ των οποίων το ένα λόγω της παλαιότητας, χρησιμοποιείται σε ειδικές περιστάσεις.

Το διοικητικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας αποτελείται από τέσσερα άτομα. Το Κέντρο Υγείας Αλμυρού εξυπηρετεί συνολικά 32.000 κατοίκους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου