ΑΛΜΥΡΟΣ

Αμφιβολίες για την ποιότητα του νερού ~ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

αμφιβολίες-για-την-ποιότητα-του-νερού-163466

Φόβο ότι η ποιότητα του νερού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πτελεού δεν είναι η ενδεδειγμένη προκάλεσε καταγγελία πολίτη σύμφωνα με την οποία στη βρύση του σπιτιού του το δείγμα νερού είχε οριακή υπέρβαση στα κολοβακτηριοειδή και τους εντερόκοκκους.

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση της Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, που ενημερώθηκε για το θέμα, προς τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αλμυρού.

Η ΔΕΥΑΛ μετά από σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Υγιεινής επανέλαβε τις αναλύσεις από συγκεκριμένα σημεία ώστε να υπάρχουν συγκρίσιμα αποτελέσματα όπως ορίζει η νομοθεσία και το επίμαχο δείγμα αποδόθηκε σε τυχαίο γεγονός.

Ο Τεχνικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΣ, Δημήτρης Στεργίου, συγκεκριμένα, είπε ότι όλες οι αναλύσεις νερού που έγιναν πριν και μετά την αναφερόμενη μέτρηση έδειξαν ότι το νερό χλωριώνεται κανονικά.

Όπως σημείωσε: «Τα δείγματα που μας κοινοποιήθηκαν από το εργαστήριο με το οποίο συνεργαζόμαστε είναι μηδενικά σε παραμέτρους των μικροβιολογικών αναλύσεων όπως είναι τα κολοβακτηρίδια και οι εντερόκοκκοι».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η συγκέντρωση υπολειμμάτων νερού στο φίλτρο ίσως μπορεί να δικαιολογήσει την υπέρβαση.

Ο Τεχνικός Διευθυντής είπε ότι το ιδιωτικό εργαστήριο με το οποίο συνεργάζεται η ΔΕΥΑΛ είναι διαπιστευμένο για χημικές αναλύσεις. «Ενημερώσαμε τη Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας στέλνοντας όλους τους πίνακες πριν και μετά τη μέτρηση του ιδιώτη» κατέληξε ο ίδιος.

Να σημειωθεί ότι ο Πλάτανος υδρεύεται από δύο γεωτρήσεις.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου