ΑΛΜΥΡΟΣ

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για την εμποροπανήγυρη

πυρετώδεις-οι-προετοιμασίες-για-την-ε-166972

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία της Δημοτικής Αρχής Αλμυρού για την καθιερωμένη εμποροπανήγυρη, που ανοίγει τις πύλες της στις 23 Αυγούστου.

Η εγκατάσταση που θα φιλοξενήσει το παζάρι έχει κατασκευαστεί σε ποσοστό που ξεπερνάει το 50% του έργου.

Οι αιτήσεις συμμετοχής από τους ενδιαφερόμενους έφτασαν τις 240 με στελέχη της Δημοτικής Αρχής να εκτιμούν ότι η εμποροπανήγυρη θα κινηθεί από οικονομικής απόψεως στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.

Συμμετοχή θα έχουν βιοτέχνες από τη Θεσσαλονίκη, την Καρδίτσα, τη Λάρισα, την Αθήνα κ.α. Στο παζάρι στο εμπορικό κομμάτι θα υπάρχει υπερπληθώρα προϊόντων.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν από είδη ένδυσης υπόδησης, αξεσουάρ μέχρι υφάσματα, κουρτίνες, είδη εξοπλισμού σπιτιού, παιχνίδια.

Στο μεταξύ ξεκινά η εγκατάσταση του λούνα παρκ με το δήμο να ελέγχει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Τα πρώτα μηνύματα δείχνουν στη δημοτική αρχή ότι λόγω της οικονομικής κρίσης τα έσοδα της διοργάνωσης θα είναι ελαφρώς πεσμένα.

Η Δημοτική Αρχή αφαίρεσε το δικαίωμα συμμετοχής ενδιαφερόμενων που είχαν οφειλές τα προηγούμενα χρόνια.

Περιόρισε τα περίπτερα κατά 30, τετραγωνίζοντας 50 μέτρα δρόμου. Η Δημοτική Αρχή ζητεί από τους ενδιαφερόμενους ΑΦΜ, έναρξη στην εφορία, όλα όσα προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Το παζάρι, όπως είναι γνωστό, διαρκεί εφτά μέρες. Συγκεντρώνει πολύ κόσμο από Μαγνησία αλλά και Λάρισα και άλλες περιοχές καθώς ως διοργάνωση έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια.

Αποτελεί σημαντική οικονομική πηγή για την πόλη. Χαρακτηριστικά το 2013 τα έσοδα που αποκόμισε η Δημοτική Αρχή από το παζάρι ήταν 255.000 ευρώ. Φέτος ίσως λόγω της οικονομικής κρίσης να πέσουν στις 250.000 ευρώ.

Στο μεταξύ αναμένεται η απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας αναφορικά με τη τιμή ενοικίασης των χώρων με δεδομένη ότι η Οικονομική Επιτροπή που εισηγήθηκε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε απορριπτική απόφαση.

Πέρυσι το κόστος για ενοικίαση χώρων για τους πωλητές χαλβά ήταν στις 6.000 ευρώ και μάλιστα ήταν μειωμένο κατά 270 ευρώ. Αντίστοιχα για τα σουβλατζίδικα ήταν δύο κατηγοριών στην πρώτη ήταν 2.600 ευρώ από 3.080 ευρώ και στη β’ κατηγορία 2.000 ευρώ από 2.400 ευρώ.

Το περσινό κόστος ανά πάγκο ήταν 385 ευρώ στην α’ ζώνη, 320 ευρώ στη β’ ζώνη, 290 ευρώ στη γ’ ζώνη και 265 ευρώ στη δ’ ζώνη. Πρόκειται για τους πάγκους που χρησιμοποιούνται από εμπόρους ειδών ένδυσης και υπόδησης, πωλητές παιχνιδιών κ. α.

Οι πωλητές ζήτησαν ωστόσο νέα μείωση, επικαλούμενοι την οικονομική κρίση ιδιαίτερα οι ιδιοκτήτες ψησταριών και οι πωλητές χαλβάδων που έχουν και υψηλότερα ενοίκια.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου